005 Bajaga

Bajaga i Instruktori prvi put u Bugarskoj

U tri decenije dugoj karijeri, Bajaga i „Instruktori“ nastupiće prvi put u susednoj Bugarskoj, 11. septembra, u gradu Vidinu, preneo je RTS.
-Mislim da Bugari dobro znaju naše pesme, jer kad smo svirali u Zaječaru i još nekim pograničnim gradovima, uvek je dolazilo dosta ljudi iz Bugarske. Sada nam se konačno ukazala dobra prilika da odemo tamo i predstavimo se publici – rekao je Momčilo Bajagić.
Bend će za prvi nastup u Bugarskoj izabrati najveće hitove, a Bajaga očekuje i dobru komunikaciju sa publikom u Vidinu, gde će nastupiti na trgu Bdinci: „Kad god idemo u stranu zemlju Žika (Milenković) na tom jeziku nauči ponešto. Ne sumnjam da će tako biti i sa bugarskim“.
U susednoj Rumuniji, Bajaga i „Instruktori“ poseduju veliku bazu obožavalaca, što pokazuje činjenica da godinama unazad redovno odlaze na koncerte u Temišvar i njegovu okolinu. 
Do brojne publike u Bugarskoj bend iz Beograda koncertno ipak do sada nije stizao.
-Jednostavno tako se desilo. Mislim da je stvar u tome što smo u jednom trenutku upoznali prave ljude vezane za Temišvar, dok nam se za Bugarsku to do sada nije dogodilo. Baš mi je drago što sada idemo i tamo. Volim kad sa bendom sviram prvi put u nekoj zemlji – istakao je Bajaga.
Tokom leta Bajagu i „Instruktore“ očekuju festivalski nastupi 18. avgusta na Gradskom stadionu u Beloj Palanci u okviru UNFEST-a, 22. avgusta na „Špancirfestu“ u Varaždinu i 29. avgusta na Velikogospojinskim danima u Novom Bečeju.

Povezana vest:  X FACTOR ADRIA 2015, Saznajte šta su sve finalisti X Faktora spremni da urade zbog ljubavi