kiki lesandric
PETO VEČE BEER FESTA
Nastupi Nevernih Beba, Pilota, DJ Sandy Rivere i dodela nagrada
 
Peto veče Belgrade Beer Festa je započelo nastupom benda Artan Lili, kojim je na najbolji način počelo zagrevanje za pretposlednje veče najposećenijeg festivala. Publika je potom uživala u nastupu gostiju iz Hrvatske benda Pips, Chips & Videoclips. Usledili su odlično prihvaćeni od strane publike nastupi Nevernih Beba i Kikija Lesendrića & Pilota koji su pored hitova izveli i nove numere, na kojima su se predstavili sa gošćama iz benda Luminize. Po završetku njihovog nastupa, DJ Sandy Rivera je otpočeo svoj nastup na elektro bini i na Ušće doneo atmosferu koja vlada na svetskim festivalima.
Tokom cele večeri na Ušće je pristizao veliki broj ljudi, tako da je nastupe pratilo preko 80 hiljada posetilaca.
Posle muzičkog programa na velikoj bini usledila je dodela nagrada pobednicima takmičenja: Koš za čist grad i #Beerfestcanfie.  
U okviru kampanje »Biram da recikliram« sedmu godinu za redom dodeljene su vredne  nagrade učesnicima u igri »Koš za čist grad«, koja je realizovana od 01. do 12. avgusta na Beer Gardenu.  U igri je učestvovalo preko 200 ljudi, a prikupljeno je oko 500 kilograma limenki za reciklažu.
 Prvu nagradu, muški bicikl čiji je ram napravljen od aluminijuma, odnosno od  recikliranih limenki dobio je Denis Sančić. Druga nagrada, ženski bicikl čiji je ram napravljen takođe od aluminijuma, dobio je Marko Milanović. Obe nagrade su poklon   recan Fondacije za reciklažu limenki za piće.
Treće mesto – sto litara Ledenog Kvasa, osvojio je Nemanja Milanović, a nagradu mu je dodelila kompanija INT 011.
 Belgrade Beer Fest je i ove godine preko svoje facebook stranice realizovao takmičenje pod nazivom #Beerfestcanfie – selfie sa limenkom omiljenog piva i društvom. Pristiglo je preko 150 #Beerfestcanfie. Smiljka Sekulić i Anđela Bojanić dobile su mobilne telefone, dok je Jeleni Marković pripao tablet računar.
U  cilju podizanja svesti o značaju reciklaže limenki ove godine partner kampanje »Belgrade Beer Fest CAN pitalica« je bio i Ušće Shopping Centar. Preko 1000 ljudi pokazalo je zavidno znanje iz oblasti reciklaže i njima su pripale nagrade narukvice koju su im omogućile da muzički program prate sa VIP tribina Beer Festa.
Povezana vest:  Prvi koncert Zvonka Bogdana u Zemunu