zara larsson

ZARA LARSSON – MTV PUSH IZVOĐAČ U SEPTEMBRU

Zara Larsson je još jedno ime na muzičkom nebu na koje treba da obratite pažnju. Ova 17-ogodišnja Šveđanka je prvi put skrenula pažnju javnosti na sebe 2008. godine kada je pobedila na takmičenju „Talang“, lokalnoj verziji „I Got Talent“ šoua. Zara je tada imala samo deset godina, a njeno izvođenje pesme „My Heart Will Go On“ Celine Dion u finalnoj epizodi je do danas sakupilo preko 16 miliona pregleda na YouTube-u. To je ujedno bio njen debi singl, a dve godine kasnije stigao je i prvi profesionalni muzički ugovor sa švedskom izdavačkom kućom TEN Music Group. U januaru 2013. je izdala prvi EP „Introducing“ i sa ovog izdanja posebno se izdvojio singl „Uncover“ koji je osvojio top liste u Švedskoj i Norveškoj i dostigao skoro 40 miliona YT pregleda.

Povezana vest:  Dva spektakla u Barutani ovog vikenda: Alexander Kowalski i Jožef Nađ Fusion System

Zaru ćete prepoznati po nadaleko čuvenoj skandinavskoj lepoti, a moćan vokal koji podseća na Rihannin će vas dodatno iznenaditi. Iako je nazivaju naslednicom njene koleginice sa Barbadosa, što Zari svakako veoma prija, talentovana Šveđanka za svog idola je izabrala nikog drugog do Beyonce. „Beyonce je moja najveća inspiracija kao umetnik i izvođač. Način na koji peva, njen glas, sve na njoj… jednostavno je je nestvarna. Odrasla sam slušajući Whitney Houston i uvek ću je voleti, ali kada sam prvi put videla i čula Beyonce – bez premca je zauzela prvo mesto u mom srcu.“
Pevanje je oduvek bilo deo Zarinog života. Još od kad je bila dete imala je improvizovanu pozornicu u ćošku dnevne sobe na kojoj bi nastupala posle večere. Kada se ne bavi muzikom voli da vreme ispuni zabavnim stvarima kao što su jahanje konja i ples, a voli i da jednostavno spava. Do sada je objavila jedan studijski album, tri EP izdanja, šest singlova, a dobila je i čast da bude izabrana za MTV Push izvođača sa pesmom „Lush Life“.

Povezana vest:  FESTOV DEMO FEST BLIŽI SE FINALU