crvena jabuka SC

Rođendanski koncert Crvene jabuke 12. novembra u Sava centru

Kultna ex-yu grupa, Crvena jabuka, ove godine proslavlja veliki jubilej, 30 godina postojanja i sve to će biti obeleženo kako bi drugačije, negoivelikom turnejom. Slavljenička turneja neće zaobići ni Beograd gde je slavljenički koncert zakazan za 12. novembra u Sava centru, sa početkom u 20.30 časova.
Grupa „Crvena jabuka“ rođena je 1985. u Sarajevu. Od nekoliko predloženih imena, preovladalo je to što je neko na probu doneo jabuku. Pet mladića odlučilo je svirati ljubavne pesme…
U postavi : Dražen Ričl, Aljoša Buha, Darko Jelčić, Dražen Žerić i Zlatko Arslanagić, Jabuka snima i prve demo snimke (Bježi kišo s prozora, Dirlija i Sa tvojih usana) da bi im se trud materializovao na prvom albumu pod nazivom „Crvena jabuka“.
Prvi samostalni nastup, Crvena jabuka je zakazala septembra 1986.godine u Mostaru. Međutim, taj koncert je bio samo zakazan, nikad i održan. Kod Jablanice se dogodila saobraćajna nesreća. Aljoša je odmah podlegao zadobijenim povredama, a Zijo 13 dana nakon njega.
S obzirom da je materijal za drugi album već bio pripremljen, Žera, Zlaja i Cunja odlučili su snimiti i drugi album, posvećen Ziji i Aljoši, „Za sve ove godine“. Potom slede albumi „Svijet je lopta šarena“, „Sanjati“, „Tamo gdje ljubav počinje“, „Uzmi me kad hoćeš ti“, „Nekako s proljeća“, „U tvojim očima“…
Iza Jabuke su milionski tiraži, i hiljade uspešno odsviranih koncerata na svim kontinentima…
Ove godine grupa proslavlja 30 godina postojanja, a ovaj vredan jubilej obeležava velikom turnejom u okviru koje će nastupiti u Beogradu 12.novembra u Sava Centru.
Ulaznice za slavljenički koncert su već puštene u prodaju i mogu se naći na blagajni Sava Centru i prodajnim mestima Eventima po ceni od 1500, 1700 i 1900 dinara.

Povezana vest:  Džastin Biber najpraćeniji na Tviteru

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES