sam-smith-spectre-theme-song

Bondova tema Sema Smita podelila fanove

Tema za „Spectre“, najnoviji film o Džjemsu Bondu, koju je danas objavio njen autor i izvođač Sem Smit, podelila je ljubitelje popularne franšize.
I dok su fanovi britanskog pevača puni hvale za pesmu koju nazivaju „pravim klasikom“, dotle je njeni kritičari oštro osporavaju, ističući da to „ni izdaleka ne liči na Bondovu temu“.
Pesma „Writing’s On The Wall“ objavljena je mesec dana pre premijere filma „Spectre“, s Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi. Film će publika u Velikoj Britaniji i Irskoj moći da vidi od 26. okrobra, a u ostatku sveta od 6. novembra.
Među prvima koji je čestitao Smitu na „izvanredno orkestriranoj“ numeri bio je glumac Rodžer Mur, „sedmostruki“ Džejms Bond, koji je svoje oduševljenje izrazio putem Tvitera.
Deo javnosti, pak, nije krio svoje razočarenje pesmom koju su mnogi uporedili sa hitom „Earth Song“ Majkla Džeksona. A bilo je i onih koji su Smitovu pesmu nazvali „najgorom Bondovom temom u istoriji“.
Smit, koji iza sebe ima jednu Gremi nagradu, prvi je britanski pevač koji je otpevao temu agenta 007 od kada je Tom Džons izveo naslovnu pesmu filma „Operacija grom“ daleke 1965.
„Pritisak kojem ste izloženi kada pišete Bondovu pesmu od koje se očekuje da bude dostojna prethodnih numera prilično je veliki“, priznao je 23-godišnji muzičar za list „San“.
On je napomenuo da je reditelj filma Sam Mendes nadgledao pisanje teksta pesme kako bi se uverio da Bond „nije prikazan kao slabić, već da i dalje deluje moćno“.
Adžaj Čauduri iz Međunarodnog kluba fanova Džejmsa Bonda izjavio je da je pesma „automatski stekla status klasične Bondove teme“.
Po njemu, postoje tri vrste Bondovih pesama: bombastične, poput „Goldfinger“ koju je pevala Širli Besi, mračne, melanholične balade kao što je „You Only Live Twice“ u izvođenju Nensi Sinatre, i herojske rok himne po uzoru na „Live And Let Die“ Pola Makartnija.
„Pesma Sama Smita pripada drugoj kategoriji pesama“, zaključio je Čauduri.

Povezana vest:  Rita Ora već radi na novom albumu

PHOTO: CAPITOL RECORDS