Zoster

ZOSTER U MIKSER HOUSEU 6. NOVEMBRA

Mostarske kiše u Savamali je manifestacija koja će se od 6. do 8. novembra održati u Mikser Houseu, a na kojoj će se beogradskoj publici predstaviti kulturna scena grada Mostara. Pored izložbi, tribina, pozorišta, gastronomije, festival će obuhvatiti i koncertni program u okviru kojeg će 7. novembra nastupiti legendarni Mostar Sevdah Reunion, dok dan ranije na binu Mikser Housea stiže mostarski sastav Zoster.
U okviru projekta „Gradovi regiona“, u Mikser House-u su u poslednje dve godine predstavljeni kulturni i turistički potencijali Sarajeva, Splita, Rijeke i Novog Pazara, a od 6. do 8. novembra Savamala će biti u znaku Mostara.
„Mostarske kiše u Savamali“ obuhvatiće izložbu o rekonstrukciji starog mosta u Mostaru, okrugli sto o kulturi sećanja, kao i tribinu o mostarskoj kulturnoj sceni, gastro popodneva gde će publici biti predstavljeni kulinarski specijaliteti i još mnogo toga. Festival će biti otvoren recitalom pesme „Mostarske kiše“ u izvođenju Sergeja Trifunovića, a program će biti upotpunjen i sjajnim večernjim koncertima.
U petak, 6. novembra, u 21 čas, na bini Mikser House-a će nastupiti Zoster, sastav nastao pre 15 godina na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića. Njihov zvuk karakteriše reggae muzika za koju Zoster smatra da je prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše, pa grupa zato biraju da prenose poruke tolerancije, mira, progresivnosti, afirmacije i ljubavi. U dosadašnjoj karijeri objavili su četiri studijska albuma od kojih je poslednji, „Srce uzavrelo“, a trenutnu postavu Zostera čine Mario Knezović, Adis Sirbubalo, Atilla Aksoj, Nikola Galić i Goran Rebac.

Povezana vest:  Bliži se kraju Bajagina slavljenička turneja...

Ulaz na dnevne programe manifestacije „Mostarske kiše u Savamali“ biće besplatan, dok se ulaznice za koncerte mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa. Cena ulaznica za nastup Zostera je u pretprodaji 600 dinara, dok će na dan koncerta biti 800 dinara.