Justin Timberlake 2013 nastup

Džastin Timberlejk primljen u Kuću slavnih u Memfisu

Američki pevač Džastin Timberlejk primljen je u Kuću slavnih u Memfisu, što je, kako je rekao, najveća čast koju je ikada dobio.

Tokom svečanosti kojoj je u subotu veče prisustvovalo oko 2.100 ljudi, Timberlejk je, imitirajući soul pevače Ala Grina i Otisa Redinga, otpevao njihove pesme „Love and Happiness“ i „(Sittin’ On) The Dock of the Bay“.

Na sceni mu se pridružio još jedan novi član Kuće slavnih, Sem Mur, iz dueta „Sem i Dejv“, s kojim je otpevao njihovu pesmu „Hold On, I’m Comin'“.

Povezana vest:  Dušan Lazović učestvovao u finalu svetskog DJ takmičenja na Ibici

„Ovo je najbolja stvar koja mi se ikada desila“, rekao je Timberlejk, koji je rođen u Memfisu, a tokom svoje muzičke karijere dobio je nekoliko nagrada Emi i Gremi i glumio u nekoliko filmova.

„Gremiji su politički. Emiji su politički. Memfis nije politički. A nemojte da počnem o Holivudu“, dodao je kasnije pevač.

Kuća slavnih u Memfisu prima muzičare i izvođače koji su povezani s Memfisom, poznatim kao kolevkom bluza, soula, R&B i rokenrola.

Povezana vest:  Lili Alen je trudna

Ove godine, pored Timberlejka, primljeni su i duet „Sem i Dejv“, gitarista Skoti Mur koji je svirao s Elvisom Prislijem, bubnjar benda Booker T. & the MG’s Al Džekson, pevačica Alberta Hanter, pijanista Memfis Slim i pevač Čarli Rič.

Nagradu u ime Skotija Mura primio je gitarista Roling stonsa Kit Ričards, koji je zahvalio Muru zbog uticaja koji je imao na njegovu karijeru.

Povezana vest:  Sa Nedom Ukraden pevala puna mts Dvorana!

Kratkim filmom odata je počast bluz pevaču B. B. Kingu, koji je umro ove godine.

Među članovima Kuće slavnih u Memfisu su Elvis Prisli, Otis Reding, hip hop grupa Three 6 Mafia, rok bend Big Star, bluz gitarista Albert King i soul pevačica Karla Tomas.