elton_john_noveElton Džon večeras u Beogradskoj areni

Britanski kantautor Elton Džon (Elton John), koji je na sceni 40 godina i važi za jednog od najušpešnijih u istoriji popularne muzike, nastupiće večeras u Beogradskoj areni, a početak koncerta je najavljen za 21 sat.

Džon će, kako su najavili organizatori, izvesti izbor od dvadesetak svojih hitova koji su ga učinili popularnim u poslednjih 40 godina, i posetioci koncerta moći će da čuju standarde kao što su „Rocket Man“, „Candle In The Wind“. „Don’t Let The Sun Goes Down On Me“, „I’m Still Standing“ i „Sacrifice“.

Povezana vest:  Deronje do Holivuda

Elton Džon, prema američkom magazinu „Bilbord“ (Billboard) treći je najuspešniji umetnik svih vremena, tokom karijere je privlačio pažnju medija spektakularnom teatralnošću, te imidžom glem rokera koji komponuje zarazne pop pesme, svira klavir i peva.

Isto tako, u centru pažnje je bio sa kontroverznim izjavama, bahatim načinom života, seksualnim opredeljenjem i zavisnošću od droga i alkohola.

Povezana vest:  Exit 2011. čeka dvomilionitog posetioca

Karijeru je gradio u partnerstvu sa tekstopiscem Bernijem Taupinom, a najbolje je prolazio u periodu od 1972. do 1976. godine, kada je svirao koncerte za više od 100.000 ljudi, i kada je sedam njegovih albuma dospelo za redom na prvo mesto liste najprodavanijih u SAD.

Vlasnik je najprodavanijeg singla svih vremena u Velikoj Britaniji – „Something About The Way You Look Tonight/Candle In The Wind 1997“, koji je objavljen povodom smrti princeze Dajane i koji je otišao u 4,9 miliona primeraka.

Povezana vest:  Indijski spot Rundek Cargo Trija

Elton Džon je osvajač brojnih nagrada, uključujući Oskara za najbolju filmsku muziku kojeg je dobio za animirani film „Kralj lavova“. Njegovi singlovi su i u poslednjoj deceniji osvajali visoka mesta na listama najprodavanijih u SAD i Velikoj Britaniji.