bajaga mtvBajaga oduševio Ljubljanu

 

Bajaga i Instruktori u završnom delu slavljeničke turneje povodom 25 godina rada obišli su još jedan glavni grad zemalja bivše Jugoslavije Ljubljanu, gde su 29. maja održali spektakularno dobar koncert pred oko 3.000 posetilaca u dvorani „Križanke“.

Kakvu je atmosferu napravio bend Momčila Bajagića najbolje svedoči video snimak slovenačkog Radija Hit uz koga ide komentar da je na koncert, završenom sa dva bisa, „Bajaga oduševio krcate Križanke“:

Povezana vest:  Majkl Džekson u video spotu za We Are the World

Bend je izveo između ostalih „Plavog safira“, „Tamaru“, „Sa druge strane jastuka“, „Muziku na struju“, „220 u voltima“, „Godine prolaze“, „Ruski voz“…

Posebnu poslasticu predstavljalo je izvođenje pesme „Slovenačka reč“ na slovenačkom jeziku sa stihovima: „Ti veš, da sem sam, da resnica je zame preveč. Hočem, da… nešto da kažem ali ne znam to slovenačku reč… Prešerna bi ti bral, ko da sem pravi Gorenc, tisoč krat jaz bi zate prebral cel Sonetni venc …“

Povezana vest:  Sigma i Sub Focus predvode nova X-Bass pojačanja za Exit Avanturu

Bajaga i Instruktori turneju nastavljaju 5. juna koncertom na otvaranju nove sezone u vodenom parku „Akvana“ u Banjaluci. Koncert počinje od 20:00, a ulaznica je 10 KM, s tim da važi i kao jednodnevna karta za „Akvanu“ do 15. juna. Prodajna mesta su vodeni park „Akvana“, klub DFK i stand na Trgu Krajine.