Zeljko Bebek press konf 1 foto Zeljka Dimic

Željko Bebek zapevao na press konferenciji

Željko Bebek je održao press konferenciju i najavio svoj prvi solistički koncert u Beogradu i proslavu jubileja 40.godina na sceni, 4.novembar 20h Sava Centar
Konferencija je započeta tako što je Željko uz pratnju klavira otpevao tri pesme, na oduševljenje prisutnih.
Koncertna rođendanska turneja je kruna karijere Željka Bebeka kojom ova živa rok legenda slavi 40 uspešnih godina u samom vrhu muzičke scene naših prostora. Radi se o pravom muzičkom spektaklu, u kojem se Željku na bini istovremeno pridužuje čak 60 muzičara, članova Simfonijskog orkestra, uz Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, kao i Bebekov prateći rok bend.
Na koncertu u Sava Centru Željko će pevati hitove iz perioda Bjelog dugmeta, kao i svoje prepoznatljive hitove: – Laku noć svirači, Gdje sam bio s kim’ sam pio, Kaldrma, Žuta ruža s Dunava, Da je sreće bilo, Tijana…
-Prije godinu dana održao sam sjajan koncert u HNK Varaždin, kada sam nastupio isključivo uz Tamburaše s kojima nastupam u Beogradu .Tada sam iz prve ruke čuo i osetio koliko drugačije mogu zvučati neke moje stare pesme. To mi je dalo hrabrosti da se odlučim da napravim takvu turneju.
Jedva čekam da pevamo zajedno. Delikatna stvar kod pevača koji imaju puno pesama kao što sam ja, jer ne mogu sve da ih otpevam na koncertu. Uvek će biti neka zamerka, zašto nisam nešto otpevao. Ali trudiću se da što više otpevam. Raduje me i to što moj koncert posećuju razne generacije. Ma ja sam čovek rođen pod srećnom zvezdom “ uz osmeh izjavljuje harizmatični Željko, i dodaje: – Najviše volim da pevam pesmu „Oprosti mi što te volim“, tad nekako najviše uživam. A i kažu ko zna da peva balade taj je dobar pevač, uz osmeh nastavlja Željko i poziva publiku da dođe na koncert, na razmenu emocija.
Povezana vest:  Odbrojavanje počinje, traži se karta više za superfinale "X Faktora"!