Sir-Paul-MccartneyPol Makartni otpevao „Mišel“ prvoj dami SAD

 

Na sinoćnjoj gala večeri u Beloj kući povodom uručenja Geršvinove nagrade britanskom muzičar Polu Makartniju, američki predsednički par Barak i Mišel Obama i njihova deca ludo su se zabavili uz muziku bivšeg Bitlsa.

Istočna soba ukrašena raskošnim lusterima i portretima Džordža i Marte Vašington odzvanjala je od Makartnijevih najpoznatijih hitova u izvođenju samog autora, ali i plejade poznatih pevača, poput Stivija Vondera, braće Džonas, Korin Bejli Re i Fejt Hil.

Povezana vest:  MTV VAM POKLANJA NOVI SINGL NA MTV.RS: THIEVERY CORPORATION „CULTURE OF FEAR“

Glavna tačka večeri bila je pesma „Mićelle ma belle“ koju je izveo Makartni u čast prve dame Amerike, Mišel Obame.

Slavni pevač je rekao da je „goreo“ od želje da otpeva upravo tu čuvenu numeru u Beloj kući, tražeći unapred oproštaj od Obame.

Prva dama je ubrzo zapevala sa Makartnijem, dok se njen suprug njihao u ritmu muziku na svojoj stolici.

Povezana vest:  Sutra počinje Bir fest na Ušću

Kada je otpevao poslednji stih „I love you, I love you, I love you“, pevač je prokomentarisao u šali da bi mogao da bude prvi gost u Beloj kući kog je predsednik udario pesnicom.

Pol Makartni, bivši član čuvenih „Bitlsa“, primio je juče u Vašingtonu nagradu „Geršvin“, jednu od najvećih američkih muzičkih nagrada.

Nagrada „Geršvin“ za popularnu muziku Makartniju je dodeljena za životno delo i doprinos muzici u svojstvu autora, kompozitora i izvođača popularnih pesama.

Povezana vest:  Justin Bieber objavio sliku sa Selenom pa je izbrisao

Njome se bivšem „Bitlsu“ odaje priznanje za karijeru dugu preko pet decenija, od godina provedenih sa čuvenom grupom do sadašnje solo produkcije.

Priznanje koje je ustanovila Kongresna biblioteka u Vašingtonu dodeljuje se tek treći put.

Pre Makartnija, prvog umetnika koji nije Amerikanac, nagradu su dobili pevači Pol Sajmon (2007) i Stivi Vonder (2009).