massimo

DUPLA MTV PREMIJERA: MASSIMO SAVIĆ I REPLICA SA NINOM ROMIĆ

Ukoliko u ponedeljak u 20 časova budete uz MTV kanal, prvi ćete videti nove spotove za pesmu „Zemlja zove oblake“ Massima Savića i „Samo dvoje“ – numeru koju izvode grupa Replica i Nina Romić.
Inspirisan ljubavlju, Dado Pastuović Newera napisao je pesmu „Zemlja zove oblake“, a interpretaciju je poverio Massimu Saviću. Pesma je ovih dana dobila i videospot za koji je bio zadužen Massimov dugogodišnji prijatelj – reditelj Radislav Jovanov Gonzo. Razmišljajući o lokaciji za snimanje novog spota, Massimo i Gonzo su se dosetili opservatorijuma u Višnjanu. Upravo je to mesto u poslednjih 15 godina postalo svetski najplodnija lokacija za otkriće malih tela u Sunčevom sistemu i kao takva savršeno se uklopila u tekst.
„Iako pratim kako ljudi prihvataju pesmu na Youtubeu i Facebooku, ipak se najvažniji odgovor od publike dobija kada se svira uživo. No, u ovom slučaju mislim da će vizuelni deo, to jest spot, biti onaj odlučujući faktor,“ izjavio je Massimo.

Povezana vest:  Vilow Smit pokreće svoj modni blog

„Istra nam je još jednom poslužila kao inspiracija za spot, ali smo ovoga puta odabrali mikrolokaciju Višnjan. Kao i svaki put do sada, ispričali smo neku svoju priču i verujem da će vam se svideti,“ izjavio je reditelj spota Radislav Jovanov Gonzo.
Aranžman za pesmu potpisuje Nikša Bratoš, a pesma se nalazi na aktuelnom Massimovom albumu „1 dan ljubavi“. Gitarske deonice su snimili Massimo, Nikša Bratoš i cenjeni britanski muzičar David Rhodes.

Drugi spot koji će premijerno biti prikazan u ponedeljak na MTV kanalu je za pesmu „Samo dvoje“ grupe Replica. Ovaj zagrebački bend deluje poslednjih 15-ak godina, a sada su objavili skroz novu pesmu na kojoj sarađuju s predvodnicom nove hrvatske kantautorske scene Ninom Romić.
Iza sebe imaju objavljena dva studijska albuma „Jeftin trik“ (2008.) i „Svi smo pozvani“ (2011.), a usled velikih promena u sastavu prošle godine, sada rade na novom materijalu u najjačem sastavu do sada. Kao dokaz kvalitetnog rada objavljuju novi singl „Samo dvoje“ u saradnji s Ninom Romić.
„Pesmu „Samo dvoje“ napisao sam negde u vreme snimanja drugog albuma. Tada nije pronašla mesto na albumu i nekoliko godina je bila u drugom planu i nije zaživela u punom aranžmanu pa nikad nije javno izvedena. Krajem 2014. odlučili smo je izvući iz fioke i brzo smo shvatili koliki potencijal pesma ima i odlučili smo da napravimo nešto veliko. Sledeći korak bio je odabir ženskog glasa za duet i odabir producenta koji će najbolje razumijeti šta želimo da postignemo. Verujemo da su oba odabira pun pogodak. Pesmu je producirao Mark Mrakovčić i zaista je postigao da zvuči tačno kako je smo zamišljali. I na kraju, možda i najvažniji deo odradila je naša draga Nina Romić, koja je svojim prepoznatljivim stilom i glasom pesmi dala novu dimenziju i podigla sve skupa na jedan viši nivo. U pesmi gostuje još i Ivana Žabkar na violini i ovim putem svima zahvaljujemo na predivno odrađenom poslu.“ – povodom izlaska singla izjavio je frontmen Replice Ivan Šibenik.

Povezana vest:  “Klupski, kabaretski i pomalo latino prizvuk” Željko Šašić o svojim novim pesmama koje će izvesti u subotu u Studiju

Spot za pesmu režirao je Tomislav Pović s kojim bend sarađuje već dugi niz godina, a osim članova benda i Nine Romić, uloge igraju Ivana Jelić, Kristina Šipić, Mariana Bal i Sarah Vuger.