Stray-Dogg-1

Koncert benda Stray Dogg u okviru „Amerikana jeseni“ 21. novembra u Domu omladine Beograda

STRAY DOGG i njihova specijalna gošća LOVELY QUINCES pozivaju vas na koncert u Amerikanu Doma omladine Beograda u subotu 21. novembra od 21 sat.
Ulaznice u pretprodaji mogu se naći na svim prodajnim mestima Eventim- a po ceni od 500 dinara. Broj ulaznica u pretprodaji je ograničen.
Sredinom oktobra šestočlani beogradski sastav STRAY DOGG objavio je treći studijski album „Come Along Wind“, tačno tri godine od uspešnog i hvaljenog „Fire’s Never Wrong“. Dužu diskografsku pauzu između albuma („Almost“ 2011, „Fire…“ 2012) grupa je prekinula objavljivanjem osam novih pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake.
Koncert u Beogradu će biti prva prilika za publiku da čuje uživo sve pesme sa „Come Along Wind“ i da, zajedna sa bendom, obeleži četiri neverovatne godine prepune pesama, koncerata, festivala, spotova… ali i perioda tokom kojeg je grupa muzičara predvođena Dukatom Strajnićem postala moćan bend koji tačno zna šta želi i kako da to ostvari na bini, ali i u studiju. „Come Along Wind“ može da bude sedenje u četiri zida i razgovor dok se problem ne reši ili bar pokušaj komunikacije kada reči nedostaju. Za nekog drugog, ova muzika i stihovi će biti čisti eskapizam i putovanje u nepoznato… One koji muziku slušaju zatvorenih očiju neke od ovih pesama mogle bi da odvuku čak i na tamnu stranu. Ovo je i album o bolu, odlasku, pokušaju da se preboli i da se živi dalje, ali i sebično uživanje u malim stvarima. Dukat i dalje u svojim pesmama uživa u prirodi, veruje u snagu ljubavi koja može da izleči i nadahne, ali i pati kada ona izgubi smisao i kada se pretvori u zatočeništvo.
LOVELY QUINCES ili Dunja Ercegović tokom 2015. godine svirala je na turnejama sa legendama američkog alternativnog rokenrola, Howe Gelbom i njegovim Giant Sandom i harizmatičnimThurstonom Moorem. Bila je gošća i na GS albumu „Heartbreak Pass“ gde je pevala prateći vokal na pesmi „Hurtin’ Habit“. Početkom leta mlada Splićanka koja živi u Zagrebu objavila je EP „Meet Me In Moscow, Part One“ koji je prvi deo debitantskog albuma koji će uskoro biti kompletiran još jednim EP- em. Njene pesme su moćne, besne, strasne i udaraju direktno u mozak, a uz Repetitor, LQ je verovatno najenergičnija muzička pojava koja se pojavila u regionu u poslednjih nekoliko decenija. Dunja se publici predstavila izdanjem „No Room For Us“, koje je objavila u decembru 2013. godine i za koji je dobila neverovatne regionalne kritike.

Povezana vest:  Oproštajni koncert Novih fosila u Sava centru