prototype unleashed 02

METAL NIGHT U SIOUX-u

Predstojećeg četvrtka 12. novembra od 22h za sve ljubitelje hard rock i heavy metal zvuka, od 22h u klubu Sioux II u Skadarliji, svirka u koja će vas pomeriti – SECOND SIGHT i PROTOTZPE UNLEASHED.

U četvrtak 12. novembra u beogradskom klubu Sioux II, Skadarska 40a, od 22h velika metal žurka uz dva sjajna benda – Second Sight i Prototype Unleashed. Ulaz 150 dinara.

Hard rock/heavy metal bend Second Sight je osnovan od strane Dajane Rašidović 2010. godine. Bend je tada nastupao pod imenom White Widow. Prva svirka je održana u klubu Ciklon, a zatim su usledile mnoge druge u različitim beogradskim klubovima – Danguba, Fest, Atom, Žica, Crazy horse, KC Grad, Lađa, Kuglaš… Vremenom, bend je u svoj zvuk počeo da unosi primese heavy metala. Bendovi za koje bi se moglo reći da su uticali na rad Second Sight-a su EKV, Iron Maiden, Black Sabbbath, Dio.

Povezana vest:  Relja Popović pohvalio takmičarku "X Faktora"!

„Glavni cilj benda je da svojim pesmama podsete pojedinca da treba da živi svoju suštinu, što je danas retko, zbog šablona koji su veoma rasporostranjeni. Međutim šablone i predrasude treba razbiti jer smo jedino srećni ako smo ono što jesmo. Najveća satisfakcija bendu je da se publika oseća dobro slušajući ih, i da ih ista ta muzika pokrene da urade nešto dobro za sebe“, izjavila je Dajana frontmen benda Second Sight.

Second Sight radi na albumu, za sada ima 5 autorskih pesama, od kojih su snimljene dve –Vrtlog i Oslobodi svoj um, koje se mogu čuti na jutjubu. Što se tiče covera, bend obrađuje Iron Maiden, Black Sabbath, Dio, Rainbow, Judas Priest, ACDC, Uriah Heep, Led Zeppelin, Deep Purple… Radi se na snimanju albuma i planiraju se nastupi na festivalima i gitarijadama, kako u Srbiji, tako i u regionu. Sadašnju postavu benda čine: Dajana Rašidović(vokal), Boris Mijatović (gitara), Jovan Jagodić (bubunjevi), Luka Cvijetić (bas), Jovan Jovanović (klavijature, back vokali).

Povezana vest:  EXIT 2012, U kampu najviše Britanaca i Holanđana

Prototype Unleashed je nastao 15. oktobra 2011. idejom Slobodana Babića (gitara) i Milana Pećanca (bass) da osnuju bend pod imenom „Prototype“. Tada se bendu pridružuju Nikola Ven (bubanj), Igor Marinić (gitara) i Jovan Josipović (vokal) i bend nakon 6 meseci od osnivanja menja ime u „Prototype Unleashed“. Postava benda se vremenom menjala, Nikola Ven napušta bend, a na poziciju bubnjara dolazi Bogdan Ilić, te je sa tom postavom 2013. godine snimljeno prvo EP izdanje „End Of All Days“. Bend je tokom svog postojanja nastupao sa imenima kao što su Kraljevski Apartman (Apatin – 2012.), Atomsko Sklonište (Moto susret Apatin – 2012.), Blaze Bayley (ex-Iron Maiden), Forever Storm (Beograd – 2014.), Guardians of Time (Norveška), Bullet Proof (Italija/Slovačka) i Scaffold (Beograd – 2015.). 2014. godine bend napušta Slobodan Babić i na njegovo mesto kao privremeni član dolazi Dušan Kljaić (gitara). Početkom 2015. godine bend izdaje singl pod imenom „Freedom Of Choice“ i time najavljuje rad na debi albumu. Sredinom 2015. godine Jovan Josipović i Bogdan Ilić takođe napuštaju bend, te se pridružuju Nikola Simonović (bubanj – Prisoner, Endlessfall), Miodrag Fodora (vokal – Claymorean) i Slavko Radić (gitara) kao trajni članovi. Postava trenutno radi na pisanju albuma prvenca koji će biti snimljen tokom 2016. godine.

Povezana vest:  HOUSE SPEKTAKL NA DANCE ARENI