ugg

Zanimljivo i kreativno šetsog dana 38. Black’n’Easy Fashion Weeka

Revija nove kolekcije UGG otvorila je šesti dan 38. Black’n’Easy Fashion Week-a, nakon čega su se beogradskoj publici predstavili domaći dizajneri: George Styler, Vlada Savić, Marija Barišić, kao i studenti završnih godina beogradskih visokoškolskih ustanova za modni dizajn.
Kolekcija brenda UGG pronalazi inspiraciju u liticama velike granitne stene, kao i u predelima Josemitskog nacionalnog parka. Ovogodišnja kolekcija predstavlja sinonim kvaliteta, elegancije i eksluzivnog stila, a posebno iznenađenje predstavljaju detalji koji klasične uggsice promene u sasvim novu obuću sa posebnom pričom. Pored manekenki, nove odevne komade pistom su prošetale i poznate dame Sara Jovanović i Anđelka Prpić.
Nakon velikog uspeha kolekcije na London Fashion Week-u George Styler se tradicionalno predstavio i beogradskoj publici. Kralj trikotaže, kako su ga britanski kritičari nazvali, i u ovoj kolekciji na vrlo originalan način spaja tradicionalno i moderno. Počasni gost revije bio je poznati glumac Saša Joksimović koji se oprobao u ulozi manekena.
Marija Barišić kroz kolekciju „Ptica za Nurdor“ provlači kontrast dva motiva – kaveza i ptice. Autorka skicira ženu zarobljenu u svojoj potrebi za ljubavlju, seksom, uspehom i sigurnošću. Duge haljine i kimona nežno štampanih dezena su od lagane viskoze, voala i tila. Boje i oblici deluju kao da su nanete potezima slikarske četke i podsecaju na Marijine umetničke kolaže.
Modeli nove kolekcije Vlade Savića podvučeni su geometrijskom dominantom u intezivnom koloritu za čiju inspiraciju ga vezuju radovi američkog slikara Elsvorta Kelija i Kazimira Maljeviča. Pomalo redefinisana ženstvenost je i dalje glavna referenca ovog autora, a vizija čista, svedena i nosiva.
Kada je reč o bloku studentskih revija, svoj rad su najpre prikazali Tijana Petrić, Angelina Stevanović, Stevan Božanović i Anđelka Rakić studenti Visoke strukovne tekstilne škole.
Zatim je usledila diplomska kolekcija Tamare Marović, studenkinje sa Fakulteta za umetnost i dizajn. Njena kolekcija „Black Box“ za cilj ima da uspostavi balans opozitnih odevnih elemenata: formalnog muškog sakoa i ženstvenog donjeg veša.
Na poslednjoj reviji 6. dana bila je prikazana zajednička kolekcija pod nazivom Exposure koja nosi potpis diplomaca Accademie del Lusso: Aleksandra Jovanovića, Tare Lalić, Andriane Bešević, Alise Janković, Marijane Mihajlov, Alekse Ilić i Kristine Nedeljković, diplomaca Accademie del Luso.

Povezana vest:  Humanitarni plesni performans pod nazivom "Dance vs Floods u Novom Sadu