elton dzon arena jun 2010 1

Muzički maraton za klimu

Elton Džon, Bon Džovi i Hozier biće glavni izvođači maratonskog, 24-časovnog koncerta na internetu koji će biti održan sredinom novembra kako bi se skrenula pažnja javnosti na važnost predstojećeg samita o klimi u Parizu, saopštili su organizatori.
Ovaj događaj, organizovan na inicijativu bivšeg američkog podpredsednika Ala Gora i nazvan „24 Hours of Reality and Live Earth: the World is Watching“ (24 sata realnosti i Zemlja u direktnom prenosu: Svet posmatra“, okupiće umetnike, naučnike i političare, a moćiće da se prati onlajn 13. i 14. novembra.
„Ova emisija pokušava da izvrši pritisak na svetske lidere kako bi zaključili konkretan, obavezujući sporazum o klimi na konferenciji UN u Parizu, ali i da podstakne ljude da deluju unutar svoje zajednice“, objasnili su organizatori.
„Konferencija UN o klimi u Parizu (od 30. novembra do 11. decembra) mogla bi da bude odlučujući trenutak da se promeni opasan kurs koji sledi naša planeta. Želimo da svetski lideri znaju da ih posmatramo i da je vreme da nešto učine“, rekao je Gor, koji je 2007. godine dobio Nobelovu nagradu za mir kao priznanje za svoj angažman u borbi protiv klimatskih promena.

Povezana vest:  Novi Kešin album u prodaji od 22. novembra