u2 band

Grupa U2 otkazala koncerte u Parizu

Irska rok grupa U2 otkazala je dva rasporodata koncerta u Parizu nakon noćašnjih terorističkih napada u francuskoj prestonici u kojima je poginulo najmanje 128 ljudi, a ranjeno više od 250.
„Kao rezultat vanredne situacije u Francuskoj, koncert grupe U2 u Parizu, zakazan za 14. novembar, neće se održati kao što je planirano“, navela je grupa na svom vebsajtu.
Dvorana Bersi u Parizu kasnije je objavila da je otkazan i drugi nastup, koji je trebalo da se održi 15. novembra, prenosi AFP.
Grupa navodi da je „u neverici i šoku posmatrala odvijanje događaja u Parizu“ i da se saoseća sa porodicama žrtava sinoćnjih napada, a da će nastupi biti održani kada za to bude vreme.
Francuski predsednik Fransoa Oland proglasio je vanredno stanje i trodnevnu žalost nakon sinoćnjeg niza koordinisanih napada, od kojih se jedan dogodio u koncertnoj dvorani „Bataklan“ gde je nastupao američki bend „Eagles of Death Metal“.
Međutim, druga rok grupa „Motorhed“ najavila je da planira da održi sutra koncert u Parizu dok iz hale Zenit poručuju da će za taj nastup biti pojačane mere bezbednosti.

Povezana vest:  Sara Jo na MAC-u predstavlja dve nove pesme!