Bloc party photo by Rachel Wright

SRPKINJA REŽIRALA SPOT ZA BRITANSKI BEND BLOC PARTY

Nagrađivana rediteljka našeg porekla, Ivana Bobić, svoju kreativnost izrazila je u najnovijem spotu britanskog benda Bloc Party! Video za pesmu „Love Within“ snimljen je u tržnom centru u Londonu i prikazuje „prolaznike“ i članove benda kako plešu uz pulsirajući gitarski rif. Koreografiju je osmislila proslavljena Holly Blakey koja je do sad sarađivala i sa Florence and the Machine, Jungle, Young Fathers, i dr.
Spot možete pogledati OVDE!
Ivana Bobić živi i radi u Londonu. Kreirala je i sarađivala na brojnim filmskim projektima od online sadržaja preko muzičkih spotova do kratkih filmova. Usavršavanje na polju mode i grafičkog dizajna donelo joj je saradnju sa slavnim modnim dizajnerima i brendovima među kojima su Stella McCartney, Mulberry, Au Pont Rouge, Adidas i Whistles. Njen prvi kratki film „The Priest“ našao se u selekciji London Short Film Festival, the East End Film Festival, Siberia Film Night a osvojio je i nagradu za „Najbolji kratki film“ na International Film Festival u Irskoj.
„The Love Within“ je prva pesma benda Bloc Party koja će se naći na njihovom najnovijem albuma HYMNS koji izlazi 29. januara a koji će za Srbiju izdati Lampshade Media.

Povezana vest:  Adel na turneji mora da ima cigarete i evropsko pivo

HYMNS predstavlja ponovno rođenje za Bloc Party. Posle 16 godina od osnivanja benda, brojnih svetskih turneja i nagrada i četiri studijska albuma, Kele Okereke i Russell Lissack se vraćaju na svoje početke.

Kao što naslov upućuje, peti album je o sudbini i predanosti ali nema religijski karakter. Koncept izdanja je inspirisao autor Hanif Kureishi kome se Kele divi. „Prva muzika koju sam čuo bile su religijske himne u školi i počeo sam da razmišljam, ukoliko bih kreirao muziku koja ima duhovnu dimenziju, kako bih to uradio?! Rekao je autor „My Beautiful Laundrette“ i „Intimacy“ što je Kelea navelo da peti po redu album upravo nazove HYMNS.

Povezana vest:  EMINA JAHOVIĆ U ŠOPINGU SA SVOJOM OBOŽAVATELJKOM

Bloc Party čine frontmen Kele Okereke, gitarista Russell Lissack, basista Justin Harris i bubnjarka Louise Bartle.

Nedavno je Bloc Party najavio da će nastupiti kao hedlajneri na NME Awards Tour 2016.