The Bestbeat-1

Domaći Bitlsi u petak u Domu omladine Beograda: THE BESTBEAT slave 10 godina rada

U petak 25. decembra autentični beogradski Beatles tribute sastav The Bestbeat održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert, u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Ovim nastupom obeležiće deceniju bogate muzičke karijere, a program je posvećen jubilarnoj godišnjici izdavanja albuma ,,Rubber Soul“ iz 1965. godine. Koncert počinje u 20 časova, a ulaznice su u pretprodaji po ceni od 500 dinara na prodajnim mestima EVENTIMA.

The Bestbeat su svirali širom sveta, a povodom pedesetogodišnjice od izdavanja prvog singla, „Love me do“, najtiražniji američki magazin – Newsweek, uvrstio je Bestbeat među trideset najboljih svetskih Beatles tribute sastava.

„Faze kroz koje smo prolazili za ovih deset godina rada, i nastupi koji su se godinama gomilali, su doprineli tome da bend stalno pomera granice. Prošli smo dug put, od klubova do sportskih dvorana, od Minska do Liverpula, sa uvek sjajnim iskustvima.“, kaže gitarista Marko Ćalić, koji u bendu The Bestbeat ima ulogu Džordža Harisona, i dodaje da se neki od momenata u njihovoj karijeri ipak posebno izdvajaju. „Pre svega mislim na 14 nastupa na međunarodnom Beatleweekfestivalu u Liverpulu, rodnom gradu Beatlesa; obeležavanje 50. godišnjice snimanja filma Help u Obertauernu, Austrijskom ski centru, gde je film i sniman; ovogodišnji koncert u Parizu, u „Palais de sport“ dvorani, u kojoj su Beatlesi nastupali, takođe 50 godina ranije. Naravno, velika čast je bila i pojavljivanje u specijalnom izdanju Newsweek-a posvećenom Beatlesima.“

Povezana vest:  Izabran dva neafirmisani kandidat za „Evrosong 2015"

Ćalić ističe da su reakcije publike na njihove nastupe bile odlične u svim državama i gradovima u kojima su svirali: „Naš cilj je bio, i ostao, da napravimo kompletan šou, sa svim kostimima i odgovarajućim instrumentima, u želji da utisak bude što potpuniji. A pravi fanovi jako cene detalje, koji su u ovakvom nastupu presudni: levoruki Makartni, zvuk električne dvanaestožičane gitare, Ringov prsten i naravno, detaljno proučeni aranžmani. Muzika koju izvodimo je muzika najvećeg benda 20. veka, i mi se trudimo da to opravdamo na svakom nastupu, što publika ume da ceni. Beatles fanova ima u svakom kutku sveta, tako da nam se uložen trud vraća kroz reakciju publike. To su najbolji trenuci bavljenja muzikom, kada dobiješ odobravanje od strane neke nove publike, na njihovom terenu. Ima puno bendova koji sviraju Beatlese na svetu, ali relativno mali broj se posvećuje detaljima koje sam pomenuo. Oni koji su odlučili da šou upotpune do maksimuma su svi dobri. Neko bolje izvodi ranu fazu, neko psihodeliju, ali to su nijanse. Ono što bih mogao da pripišem Bestbeat-u kao glavni kvalitet je energija sa kojom nastupamo, što je za živi nastup jako bitno. Beatlesi su, između ostalog, po tome bili prepoznatljivi.“

Povezana vest:  Record Store Day u srcu Beograda: Berza ploča, nastupi DJ-eva i ekskluzivna izdanja na vinilu

U duhu obeležavanja jubileja albuma „Rubber Soul“, pre nastupa Bestbeat-a, nastupiće „Rubber Soul Project“ profesora Rastka Ćirića. „Rastko je zajedno sa Goranom Skrobonjom i prijateljima, među kojima smo i mi, snimio dva albuma imaginarnih pesama Beatlesa, a na koncertu u Domu omladine će sa bendom i solo, izvesti nekoliko probranih pesama. Pre toga će nastupiti grupa Magic Bush koja će predstaviti svoj prvi album, uz obrade nekih drugih legendarnih sastava iz 60-ih godina. To će zaokružiti ovaj celovečernji koncert u sličnom duhu, i sa sličnom energijom.“, najavljuje Marko.
Po njegovim rečima bend The Bestbeat nema nameru da stane, jer članovi smatraju da ima još prostora za napredak. „Nakon tradicionalnog prednovogodišnjeg koncerta u Domu omladine Beograda očekuju nas novi nastupi, nove turneje, pripremamo i nekoliko novih segmenata koji će šou učiniti još boljim. Nadamo se novim poznanstvima, novim iskustvima, putovanjima i gostovanjima. Kažu da je prvih deset godina najteže, ali smo ih mi pregrmeli. Voleli bismo da posetimo mesta na kojima još nismo svirali, ali i da napravimo ponovo krug po onima gde jesmo. I, naravno, da održavamo duh Beatlesa u Beogradu svake godine, prednovogodišnjim koncertom, kao što je ovaj u Domu omladine Beograda.“, zaključuje Ćalić.

Povezana vest:  Zvezda Exitove Dance Arene sa utakmice u Kataru: Srbija uvek u srcu