nizazvan

NIČIM IZAZVAN I DARKO RUNDEK UDRUŽILI SNAGE U PESMI „BESKUĆNIK“, ISKAZ APELUJE NA OPREZNU UPOTREBU PIROTEHNIKE U PESMI „TANATOS“

Poslednji ponedeljak u 2015. godini obeležiće premijere dva nova videospota. Bend Ničim izazvan i Darko Rundek su ekranizovali njihovu zajedničku pesmu „Beskućnik“, dok će grupa Iskaz predstaviti spot za „Tanatos“, naslovnu numeru sa aktuelnog albuma, koju su uradili u saradnji sa Marčelom i Raidom.

Video „Tanatos“ je delo NNSpark produkcije i rađen je u tajnosti, bez saznanja benda, kao rođendanski poklon Zoranu Kizi Iskazu. Uloge u spotu tumače Stefan Krstić – Tapi, Rastko Prodanović i Nikol Krstić.
„Dok numera sa jedne strane govori o unutrašnjoj borbi čoveka sa osećanjima, video sa druge strane predstavlja apel na sve one koji dođu u posed vatrenog oružja ili opasnih pirotehničkih sredstava,da sa pojačanim oprezom rukuju sa istim (ukoliko već moraju), kako bi se izbegle tragedije. U vremenu praznične atmosfere je to naročito poželjno, tako da video izlazi u pravo vreme kao svojevrsno upozorenje i podsetnik. Veliki broj ljudi strada zbog nesavesnog rukovanja oružjem“. Iz benda još poručuju „Ne budi deo statistike!“

Povezana vest:  Chestnut, Williams i White na Nišvilu

U narednom periodu Iskaz možete da vidite 30. decembra u Beogradu, u Mikseru uz Whoo See i Stereo Bananu i 09.01. u Pančevu, u dvorani Apolo na velikom godišnjem koncertu sa brojnim gostima, među kojima će biti Marčelo, Mikri, Bvana, Coyote, Raid, kao i gosti iznenađenja.

„Beskućnik“ je novi singl vrbaško-beogradskog sasatava Ničim izazvan koji su uradili u saradnji sa Darkom Rundekom. Ova numera se nalazi na drugom studijskom albumu benda sa kojeg su se već izvojili singlovi „Rekla je“, „Bo bo bom“ i „Dalijev brk“.
Tokom zajedničkih nastupa benda i Darkovog Cargo tria na nekoliko letnjih festivala dogovorena je ova vrlo zanimljiva saradnja do koje je došlo upravo ovako: „…Sedimo ti mi tako jednog dana na Ok Fest-u na Tjentištu gde u bekstejdžu sede momci iz Eyesburna, Bad Copy-a, Rundek Cargo Trio i mi. Posle nekog vremena već su se svi opustili i sastavi su se izmešali u opuštenoj priči. Nas nekoliko sedimo sa Darkom i Izabel i pričamo… Kažem ja Darku Rundeku: „Ne znam da li si uopšte čuo našu muziku ikada, ali mnogi kažu da naša muzika liči na vašu?“A on pogleda onako preko mog ramena u drugi ćošak šatora i kaže :“Bad copy, a?“ Odlična fora“. Nekoliko meseci kasnije, predstavljamo vam: Ničim izazvan & Darko Rundek,“ objasnio je Boris Bakalov, pevač benda.

Povezana vest:  Pips, Chips & Videoclips stižu u Novi Sad

„Rad sa tako velikim imenom i velikanom umetnosti na našim prostorima je ogromno iskustvo i još veća čast.“ – kažu članovi benda Ničim izazvan i dodaju: „Darkov glas i pevanje su oplemenili pesmu. Iako smo mi od samog nastanka pesme i planirali Darkovo učešće u njoj, ipak bi se moglo bi se reći da je pesma ispala i bolja nego što smo očekivali.“
Drugi studijski album bend je objaio pod imenom “Odlaziš?“ u izdanju Lampshade Media. Album čini jedanaest pesama od kojih su četiri već plasirane kao singlovi. S obzirom da su pesme sa drugog albuma nastajale u istom periodu kada i pesme sa prvog albuma, stil je ostao nepromenjen. Ljubavne teme preovladavaju dok se tek negde može čuti i poigravanje sa društvenom tematikom.

Povezana vest:  Još jedna All Stars postava na Nišvillu: Patitucci - Blade - Cardenas - Cowherd