hladno pivo

SHARKS SNAKES & PLANES UJEDINILI PLANETU U PORUCI MIRA, OD HLADNOG PIVA STIŽE „LIJEPA RIJEČ“

U ponedeljak u 20 časova, u okviru MTV Premijere, bend Sharks Snakes & Planes predstaviće novu pesmu „Sound Of Sirens“ i do sada verovatno najinovativniji autorski tretman spota na ovim prostorima. Zajedno sa njima svoje novo video ostvarenje premijerno će prikazati i sastav Hladno pivo za pesmu „Lijepa reč“.
Bend Sharks Snakes & Planes je za u novom videu ujedinili planetu kako bi poslali poruku mira. „Ovaj put pozvali smo alternativne bendove sa svih strana sveta da zajedno sa nama stvore sliku otpora ratovima širom planete. Odazvali su se bendovi iz Malezije, Irske, Nemačke, Italije, Argentine, Amerike, Brazila, Švedske, Poljske.“
„Bend je nastao istrazujuci najdublje ljudske strahove – racionalne i iracionalne. Većina naših pesama su na neki način pokušaj da se na strah odgovori boljom emocijom. Ako je strah od napuštanja, odgovor je prihvatanje. Ako je strah od gubitka identiteta, odgovor je heroizam. Ako je strah od sirena za vazdušnu opasnost, odgovor je ujedinjenje. Kada neko pokuša da te natera pod zemlju ti pozoveš ljude sa sve četiri strane sveta. Danas je vreme velikih sukoba, tragičnih i nepojmljivih za civilizovan svet. Za svaki sukob su potrebne strane, mi smo pokazali da strane ne postoje,“ objasnili su iz benda Sharks Snakes & Planes.

Povezana vest:  Liam Payne: Najlepša je Selena Gomez!

Za Hladno pivo 2015. je bila dobra godina; pre osam meseci svetu su predstavili svoj album „Dani zatvorenih vrata“ koji je od struke, kritike, ali i publike, proglašen jednim od njihovih najboljih i najzrelijih albuma, malo osobniji, ali i konkretniji.
Osmi studijski album zagrebačke četvorke predstavljen je pesmama koje publika na koncertima već peva u glas s bendom – „Firma“ i „Vjeruj u mene“, dok je aktuelni singl „Lijepa riječ“ nedavno krenuo u osvajanje radio stanica i publike.
Za pesmu „Lijepa riječ“ Hladnog piva upravo je završeno snimanje video spota koji će svetlo dana ugledati u ponedeljak, 11. januara u 20 časova, premijerno na MTV kanalu. Posebnost ovog spota je ta što Hladno pivo po prvi put sarađuje s jednom rediteljkom. Do sada, u više od 25 godina postojanja benda, igrom slučaja, rediteljsku palicu držali su muškarci, ali ovaj put štafetu preuzima Sonja Tarokić, perspektivna mlada (26) rediteljka poznata po kratkometražnim filmovima „Kurvo!“, „Ja sam svoje posložila“, „Pametnice“ i poslednjem „Tlo pod nogama“. Sonji je ovo bilo prvo iskustvo snimanja muzičkog spota, a kako se u tome snašla, saznaćete u ponedeljak, kada će Hladno pivo imati dva razloga za slavlje, premijeru spota i rođendan Mileta Kekina.
„Lijepa riječ je jedna od rijetkih, apsolutno ljubavnih pjesama Hladnog piva. U njoj nema ni trunke politika, terorizama, mostova ili Zdravka Mamića. Poruka joj pomirljiva i djeluje antistresno. Znači, baš onako kako smo željeli zaključiti 2015. godinu i započeti novu“ – poručuju iz Hladnog piva.

Povezana vest:  Šoljica za čaj Lejdi Gage prodata za 75.000 dolara

U spotu „Lijepa riječ“ nisu učestvovali članovi benda, već poznati mladi hrvatski glumci, a o kome se radi, saznajte 11.1.2016. u 20 časova, premijerno na MTV kanalu!