miodrag bozovic (2)

Božović: Pokušaćemo da što više moguće forsiramo Zvezdinu decu

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da klub u narednom periodu treba da forsira što više fudbalera iz svog pogona i da će o Ligi šampiona razmišljati tek kada se obezbedi titula šampiona Srbije.
-Zvezda mora da se finansira sama, prodajom svojih igrača. Mora da ih stvara iz svog podmlatka i pokušaćemo da Zvezdinu decu forsiramo što više moguće. Život je takav, tako moramo da živimo, da planski stvaramo i prodajemo igrače, da klub egzistira na osnovu toga, ali i da pokuša da napravi dobar rezultat u Evropi – rekao je Božović novinarima na okupljanju pred početak priprema za prolećni deo sezone.
Zvezda će drugi deo sezone početi sa 25 bodova više u odnosu na Borac iz Čačka i Čukarički, a 26 u odnosu na četvrtoplasirani Partizan.
Prema Božovićevim rečima, osvajanje titule je prioritet.
-Pokušaćemo da uđemo u Ligu šampiona, ali osnovno je da budemo prvi u prvenstvu. Kao ozbiljan klub, ne smemo da se opuštamo i kada matematički budemo prvi moći ćemo da pravimo planove – kazao je trener crveno-belih.
On nije želeo da govori o imenima potencijalnih pojačanja.
-Imamo par interesantnih igrača, ali ne želimo da licitiramo imenima da ne bismo pravili njima reklamu, a probleme sami sebi – rekao je Božović i kazao da se nije čuo sa igračem ruske Mordavije Damijanom Le Talekom.
Božović je istakao da je pojačanje za Zvezdu to što je zadržan tim.
-Bez obzira na sve, ovo je mlada ekipa i zadržavanjem svih igrača u svakom slučaju možemo smatrati kao pojačanje – rekao je Božović.
Kada je reč o transferu u Liverpul Marka Grujića, koji će u Zvezdi ostati do leta, Božović je rekao da je velika čast što je Zvezda uspela da proda igrača tom engleskom klubu.
Božović je dodao da od odlaska Vukašina Jovanovića u Bordo „nema ništa“.
Trener je rekao da ne zna zašto je Džošua Parker zanimljiv javnosti i uz osmeh kazao da je fudbaler koji je jesenji deo sezone proveo u škotskom Aberdinu „u odličnom stanju“ i da će verovatno konkurisati za startnu postavu.
Upitan da li je tokom pauze pratio dešavanja u „večitom“ rivalu Partizanu, Božović je odgovorio: „Pratio sam dešavanja u Borcu iz Čačka, pošto je to naš najozbiljniji protivnik“.
Božović je rekao da se nada da će ove godine bolje sarađivati sa medijima nego prošle.
-Imali smo neke nesporazume koji, što se mene tiče, mogu da budu zaboravljeni – rekao je Božović i dodao da se zaželeo rada posle zimskog odmora.
Fudbaleri Zvezde će u četvrtak otputovati na prvi deo priprema u slovenački Kopar, a od 31. januara do 13. februara boraviće u mesto Pafos na Kipru.
Prvu utakmicu u prvenstvu trebalo bi da odigraju 20. februara, na svom stadionu protiv Mladosti iz Lučana.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 12. kola i tabela Premijer lige