Samostalni-Referenti-foto-Filip-Andrejevic
Samostalni Referenti slave 20 godina rada koncertom 5. februara u Domu omladine Beograda
 
Samostalni Referenti, beogradski ska-punk bend će proslaviti 20 godina rada koncertom u Domu omladine Beograda, sala Amerikana 05.februara 2016. godine. Kao njihovi gosti nastupiće: Drakula (Direktori), Škabo (Beogradski sindikat), Pećinko (ex Atheist rap)… Neki od gostiju nisu prisutni na muzičkoj sceni godinama pa će ovo biti dobra prilika da ih publika opet pozdravi. Publiku će zagrejati DJ King Calypso, bend Venerin Breg i beogradski street punk bend POGONBGD.
Bend Samostalni Referenti postoji od 1996. godine i jedan je od najpopularnijih i najaktivnijih SKA bendova u Srbiji i regionu. U pitanju je desetočlani bend čiji zvuk predstavlja autentičnu mešavinu ska i pank muzike, sa izraženim duvačkim deonicama trube i trombona koje su pojačane violinom i harmonikom. Svoju muziku nazivaju „Belgrade Turbo Ska“.
Bend obećava dobru svirku, jeftino pivo i premijerno izvođenje nekoliko novih pesama.
„Živeti u Srbiji gde je Ludilo totalno i graditi Svet samo za nas je opasan Paradoks.Devedesete smo kalendarski ispratili, Promene su bile samo kozmetičke, a oni i dalje Ne Razumeju. I kada se posle ovih 20 godina podvuče Crta, za nas svaki dan Život je san. I dalje pišemo pesme, još uvek jurimo neke stare snove. Inspirišu nas Žene i Vino, kad je teško tu su drugari i pivo.
Ako si stalno nasmejan i da uradiš sve smeš, ako želiš da previživiš i ostaneš slobodan (u društvu koje jedino nudi da živiš njihov lažni san)…ako su ti potrebni samo komad hleba, muzika i parče neba…ti RAZUMEŠ i bićeš uz nas…Dom omladine, 05. februar 2016. od 20:00…“, poručuje bend Samostalni referenti!
Ulaznice su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 300 dinara.
PHOTO: Filip Andrejević
Povezana vest:  Ana Nikolić: Treba uživati u svakom trenutku!