Rundek Cargo Trio Press

Rundek cargo trio 5. februara u Vankuveru

Rundek Cargo Trio uživo će se prvi put predstaviti kanadskoj publici 5. februara u „Revue Theatre“ u Vankuveru, što je tamošnji ugledni novinar Stjuart Derdejn najavio kao „Koncert nedelje“, najavila je promoterska kuća „Long play“.
Kolumnista „Province“-a, najčitanijih novina kanadske Britanske Kolumbije, predstavlja Darka Rundeka kao umetnika koji sa lakoćom „isporučuje lukave vejtsijanske priče u raznolikim jezicima i pakuje iznenađenja svake vrste u pesme kao što su kabaretski šlager ‘Helga’ ili posve čudan poslednji spot ‘Ima ih'“.
Pored Vankuvera, gitarista i pevač Rundek, violinistkinja Isabel Katala i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić, novi album „Mostovi“ će koncertno promovisati i 6. februara u „Isabel Bader Theatre“ u Torontu.
„Pre desetak godina sa Isabel sam radio muziku za plesnu predstavu ‘Orestes’ u Vankuveru, tako da se nadam da ću na koncertu u prvim redovima gledati dobre plesače“, izjavio je Rundek.
On je primetio da je Toronto lep i multikulturan grad. „U njemu bi moglo biti šarene i živahne publike. Između je ogromna i retko naseljena zemlja koju ćemo, nadam se, preleteti danju, sa nosom na prozoru aviona“, dodao je Rundek.

Povezana vest:  Novi spot repera Grua premijerno na MTV-iju