JackGarratt Photo01 2016 UniversalMusic

OBRATITE PAŽNJU NA JACKA GARRATTA

Jack Garratt je momak koji definitivno zaslužuje vašu pažnju. I upravo zato ga je MTV odabrao za februarskog Push izvođača. On će vam se predstaviti novim singlom „Worry“, pesmom kojom je započeo svoje muzičko putovanje pre nešto više od godinu dana.

Garratt je prepoznatljiv po svojim pažljivo biranim beatovima, gitarskim rifovima, snažnim stihovima i vokalu, a u kombinaciji različitih žanrova poput roka, fanka, daba, i džeza. Sve to, u savršenim proporcijama, izmešano je u pesmi „Worry“ koja je našla svoje mesto na njegovom debitantskom EP izdanju „Remnants“ iz 2014. godine.
Svojevremeno je poznati radijski voditelj Zane Lowe uvrstio „Worry“ na BBC Radio 1 Next Hype listu, a Garratt može da se pohvali i brojnim drugim priznanjima među kojima su titula BBC Sound of 2016, zatim osvajanje BRITs Critics Choice Award priznanja, kao i BBC Introducing Award u decembru prošle godine.

Povezana vest:  World Music zvezda Aziza Brahim na INmusic festivalu

Inače, Jack je poreklom iz jugoistočne Engleske i okružen je muzikom i instrumentima još od malena. Svira gitaru, bas, klavir, bubanj, mandolinu, ukulele i trombon. Prvu muzičku kompoziciju je napisao još sa dvanaest godina, a sa prvom napisanom pesmom, s trinaest godina, je nastupao na dečjoj Evroviziji gde je završio u finalu. Upravo taj događaj navodi kao inspiraciju za bolje pisanje i sviranje.

Povezana vest:  Muzičari koji su napisali svoju najbolju muziku posle 65.

Prošle godine u Velikoj Britaniji i SAD-u je rasprodao svaki nastup na kojem je bio glavni izvođač, a u korist mu idu i jednako zanimljivi nastupi koje, kao neverovatno samopouzdan multiinstrumentalista, odrađuje u potpunosti sam. A kako i ne bi bio siguran u sebe kada ima pesmu kao što je „Worry“ koju u februaru slušate kao MTV Push numeru.

Izlazak njegovog dugo iščekivanog debitantskog studijskog izdanja „Phase“ planiran je za drugu polovinu februara, a ukoliko ste nestrpljivi da čujete šta je ovaj talentovani Britanac spremio, klinkite na Pre-Order opciju na servisu Google Play.

Povezana vest:  Ulaznice za Parni valjak u prodaji!