Parni_valjak_(2010)U Hrvatskoj najavljuju albume Parni valjak, Masimo…

 

U Hrvatskoj nove albume trebalo bi da u 2011. godini objave „Parni valjak“, Masimo Savić, „Fit“ i drugi. Zagrebački „Parni valjak“ je posle pet godina pauze obnovio rad I vratio se regionalnom turnejom, koja je jesenas obuhvatila i dve Beogradske arene i novosadski „Spens“ u Srbiji, a bend je najavio povratnički album za prvu polovinu 2011. godine.

-Daćemo si mašti na volji i probaćemo se maksimalno zabavljati, što će se i čuti na albumu. Ne kalkulišemo, želimo snimiti album koji će nam biti po guštu, a onda verujem da će se i publici svideti – rekao je glavni autor, gitarista Husein Hasanefendić-Hus.

Pop pevač Masimo Savić letos je objavio čak dva različita spota za pesmu „Ljubav kao miris“ kojom najavljuje novi album, čiji je izlazak predviđen za kraj zime 2011. godine pod radnim nazivom „Dodirni me slučajno“.

Povezana vest:  Da li Sašin spot podseća na spot Bon Džovija? (VIDEO)

-‘Ljubav kao miris’ je malo teža i kompleksna kompozicija, ali album će biti ‘lakši’ od toga. Definitivno će se na albumu kretati od pitkijih pesama do jedne takve kao sto je ‘Ljubav kao miris’. Jako sam zadovoljan izborom pesama, čak ću neke ostaviti za sledeći album – rekao je Savić.

Legendarni pank sastav iz Pule „KUD Idijoti“ u 2011. godini proslavlja tri decenije postojanja, ali gitarista Sale Veruda letos agenciji Beta nije mogao da presizira da li će se posle deset godina pauze konačno pojaviti novi album, radno nazvan „Zbogom, Istro“.

-Na samostalnim koncertima u poslednje vreme sviramo i nove pesme. Onda smo baš unapred raspoloženi, vremenskog nekog ograničenja praktično nema da prezentiramo malo više novog materijala, koji je da kažem u nekom finiširanju. Kad će izaći, o tom po tom… – rekao je tada Veruda.

Povezana vest:  Potvrđeni novi nastupi na SHARE konferenciji / Riva Starr, Gramophonedzie, Kompakt i Reinhard Voigt na Share konferenciji

Zagrebački pank-rokeri „Hladno pivo“ polovinom prošle godine saopštili su da snimaju novi album koji treba da nasledi regionalno uspešnu „Knjigu žalbe“ (2007), ali se potom nisu oglašavali sa informacijama kad bi se novi materijal mogao pojaviti.

Riječki rok sastav „Fit“ jesenas se oglasio dokumentarnim filmom o svom postojanju „Rokenrol je kriv za sve“ i novim singlom „Jing jang“, koji najavljuje skorašnji izlazak njihovog povratničkog albuma. Malo pre raspada, bend je izdao drugi album „Daj mi ruku“ (1989), a obnovio je rad 2008. godine.

Povezana vest:  Severina u rekordnom roku rasprodala Spaladium arenu

-Autori filma kažu da se prvo mora izvrtiti po festivalima, tako da se još ne zna kad će na tržište. Postoji neka ideja da na proleće ide zajedno sa novim albumom, kao jedno izdanje – najavio je polovinom decembra pevač Davor Lukas.

Provokativni alternativci iz Rijeke „Let 3“ jesenas su objavili spot „Omađijaj me“, u kome su odeveni po uzoru na hrvatsku premijerku Jadranku Kosor, a „Dalas rekords“ (Dallas records) je saopštio da je ta pesma „prvi singl sa nadolazećeg novog albuma“.

Sarajevsko-zagrebačka pop rok grupa „Crvena jabuka“ u novembru je snimala novi album „Za tvoju ljubav“, koji treba da se pojavi početkom 2011. godine, za „Kroacija rekords“ (Croatia Records).