VATRA 5 JUSTBLAZE PLAKAT

DJ kolektiv VATRA & Just Blaze (USA) u petak u Domu omladine Beograda

U petak, 19. februara u sali Amerikana Doma omladine Beograda, popularni beogradski DJ kolektiv VATRA proslaviće 5. rođendan. Kao njihov specijalni gost nastupiće čuveni hip-hop producent & DJ Just Blaze. Ekipu VATRE čine byp_, Inspektor, Фake Casual & 50Grass, koji su see okupili 2011. godine sa idejom da promovišu rap & rnb zvuk i veoma brzo njihove žurke postale su omiljene među ljubiteljima ovih muzičkih žanrova. Redovno pune sve relevantne klubove u gradu, a vrhunac dosadašnjeg rada je bio prošlogodišnji nastup na glavnoj bini Exit festivala.
Just Blaze je njujorški producent i DJ koji je sarađivao sa nekim od najvećih imena u muzičkoj industriji kao što su: Jay Z, Kanye West, Snoop Dogg, Eminem, Kendrick Lamar, Rick Ross, Usher, Mariah Carey, Busta Rhymes, The Game i mnogi drugi. Moderni hip-hop zvuk koji isporučuje direktno sa „Roc-A-Fella“ i „Roc Nation“ etiketa dobro vam je poznat. Kultni albumi na kojima je radio su „Recovery“ (Eminem), „The Blueprint“, „The Black Album“ (Jay Z), „The Greatest Story Never Told“ (Saigon) i brojni drugi. Njegov opus sadrži desetine singlova sa vrha američke i britanske liste. Njegov talenat nije ostao samo u studiju, kao DJ Just Blaze ima iza sebe impresivne turneje po čitavom svetu. Svoje veštine će pokazati i za gramofonima pred publikom u Domu omladine Beograda.

Povezana vest:  PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVLJIVANJE DEMO BENDOVA NA KONKURS 49. GITARIJADE DO 31. MAJA

Zašto Vatra?
Ime Vatra se nametnulo kao logičan i direktan prevod reči Fire koja se u hip hop slengu koristi da se izrazi nešto što je dobro i što se radi na najbolji mogući način. A s obzirom da je na našim žurkama poprilično vrela atmosfera već posle prve je bilo jasno da imamo pravo ime :)

Povezana vest:  Adel i Pi Džej Harvi u trci za nagradu Merkjuri

Kako ste počeli i okupili se?
Većina nas se pre Vatre bavila DJ-ingom ali u potpuno drugim muzičkim žanrovima a svima nam je bila želja da za svoju dušu uradimo jednu hip hop žurku. Posle prve je usledila i druga i tako je počelo i na kraju otrglo kontroli :)))

Kako se uklapate vas četvorica kao ekipa?
Svi imamo različite favorite u okviru samog hip hop žanra, ali to sve kad se izmeša daje perfektan miks koji ume i da edukuje, ali prvenstveno i osnovno da zabavi publiku.

Da li ste imali ideju da će cela priča toliko da poraste i da traje već 5 godina?
Kad smo odlučili da uradimo prvu žurku za 150 ljudi (uglavnom naših prijatelja) nismo ni sanjali da će se desiti druga, a kamoli da ćemo u narednih 5 godina puniti sve relevantne klubove u gradu i na kraju imati taj spektakularni nastup prošle godine na glavnoj bini Exit festivala. Neki snovi se ostvare i kad ih ne sanjaš!

Povezana vest:  Zoran Predin i Matija Dedić 8. marta u Kolarčevoj zadužbini

Zašto Just Blaze za rođendan?
Just nam je bio želja i za prethodni rođendan, a na Exitu smo ga i upoznali i samo potvrdili ono što smo i mislili o njemu. A to je da, ne samo što je jedan od najboljih producenata u istoriji hip hop muzike, nego je i odličan DJ i šoumen. Napravio je neke od klasika rep muzike i sarađivao sa imenima koja slušamo već godinama, tako da nismo imali nikakvu dilemu kad su se datumi poklopili sa kim želimo da proslavimo naš 5. jubilarni rođendan.

VATRA 5. rođendan: JUST BLAZE (USA)
Petak, 19. februar 2016. u 22:00
DOB//Amerikana
Ulaznice su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 1000 dinara, dok će na dan dešavanja cena ulaznice iznositi 1200 dinara.