perodefformero 2015-09-05 003cb

Bend Pero Defformero na koncertu grupe Brkovi

Novosadski bend Pero Defformero poznat po hitovima „Gastarbajter“, „Došli smo do kraja puta“, „Metal sviraću“ i „Volim te…“, gostovaće na koncertu turbo-pank-folkera Brkova 1. aprila u Hali sportova u Beogradu, najavila je danas promoterska kuća „Long play“.
-Biće to kratak i energičan nastup. Set listu će sačinjavati desetak najslušanijih pesama Pero Defformera. Najbolje od najgoreg. Nama je svaki dan 1. april. No, u sklopu ovog nastupa, znači nam puno, jer ćemo se pojaviti kao specijalni gosti Brkova! – ističe gitarista Saša Friš.
Pero Defformero je samoproklamovani „novokomponovani gastarbajt-metal, u izvođenju tehnički prekvalifikovanih folk-metalaca“, u šta se publika mogla uveriti od nastanka benda 1993. godine, do kultnih albuma „Undergrand“ (2008) i „Jer to liči na taj način?“ (2014).
Pevač jedinstvene pojave i glasa Goran Biševac-Biške, Friš i ostali Defformerovci već godinama druguju sa frontmenom Šemsom i njegovim „Brkovima“, te se čini da su bili logičan izbor za koncert u Hali sportova.
-Tu sad postoje razne teorije… Jedna je da smo im bili prvi u telefonskom imeniku (pod A – Amateri), a druga da su „Brkovi“ u stvari imali samo naš broj – navodi Friš.
Zagrebački Brkovi nedavno objavljeni album „Torzo Dade Topića“ promovisaće svojim najvećim koncertom u karijeri 1. aprila u beogradskoj Hali sportova.
Ulaznica u promo periodu do 8. marta košta 600 dinara, a od 9. marta ulaznica će biti 800 dinara, na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim. Na dan koncerta ulaznica je 1.000 dinara.

Povezana vest:  KONTAKT konferencija: Veliki regionalni događaj muzičke industrije u martu u Beogradu