adele 16

Adel osvojila najviše britanskih muzičkh nagrada – Brit

Britanska pop pevačica Adel osvojila je najviše britanskih muzičkih nagrada Brit kao i počasnu nagradu astronauta iz Medjunarodne svemirske stanice, na 36. svečanoj dodeli nagrada koju je obeležio omaž Dejvidu Bouviju.
-Postoje i veliki obožaoci gore (u svemiru) – izjavio je britanski astronaut Tim Pik pevačici u poruci snimljenoj iz Medjunarodne svemirske stanice.
Adel je osvojila nagradu za album godine za „25“, za najbolji singl za pesmu „Hello“ i za najbolju britansku pop umetnicu. Kao i tokom nedavnih dodela američkih muzičkih nagrada Gremi, organizatori nagrada Brit su odali počast legendarnom muzičaru Bouviju, preminulom 10. januara, dva dana posle objavljivanja albuma „Black star“ na 69. rodjendan.
-Dejvide, ti jesi smrtan ali tvoj potencijal je nadljudski i tvoja muzika će nastaviti da živi. Volimo te i zahvalni smo – izjavio je glumac Geri Odlman koji je primio nagradu za Bouvija koja mu je posthumno dodeljena.
Pevačica s Novog Zelanda Lord je izvela Bouvijevu pesmu „life on Mars“ s muzičarima koji su nastupali s kultnim pevačem.
Medju drugim dobitnicima nagrade se nalazi grupa „Koldplej“ za najbolju grupu, Džejms Bej za najboljeg britanskog umetnika, Džastin Biber za najboljeg medjunarodnog pop umetnika a Bjork za najbolju svetsku umetnicu. Muzičke nagrade Brit dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.

Povezana vest:  "Prljavo kazalište" umesto na Bir festu, u decembru u Areni