luis van gaal ryan giggs

Van Gal: Spekulacije o mojoj smeni možda utiču na igrače

Trener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da spekulacije o njegovoj smeni možda negativno utiču na igru fudbalera tog kluba. Mediji spekulišu da će Van Gal dobiti otkaz na Old Trafordu a da je najozbiljniji kandidat za njegov posao bivši trener Čelsija Žoze Morinjo.
-To možda ima uticaja na igrače. Mnogo je kritika i mogu da utiču na ekipu, ali to moraju da ignorišu. Moraju da ignorišu kritike ne samo njihovom treneru nego i kritike koje su njima upućene – rekao je Van Gal, preneli su britanski mediji.
Junajted ne postiže očekivane rezultate, posle 26 kola je peti na tabeli sa 12 bodova zaostatka za vodećim Lesterom, a u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa izgubio je od Mitjilanda sa 1:2.
Mediji su prošle nedelje objavili da je Morinjo postigao „džentlmenski sporazum“ sa upravom Mančester junajteda da preuzme ekipu i da bi Portugalac na Old Trafordu mogao da zaradjuje mnogo više nego što sada zaradjuje Van Gal.
-Niko ne zna, a ja sam prvi u tom neznanju. Čitao sam mnogo različitih stvari. Jedan dan kažu da sam postigao dogovor a sledeći dan da nisam. Jednom kažu da idem u Kinu, a zatim u Italiju. Ja odem u Milano, a ljudi kažu da se vraćam u Inter – rekao je Morinjo juče u Singapuru.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Niko nije nadoknadio 0:4, može li Barselona do čuda?