Tri boje

Grupa ZONA B izdala „live“ album

Poznati srpski bluz bend Zona B izdao je novi „live“ album na kome se nalazi 12 autorskih pesama Zone B i jedan bluz standard sa koncerta koji je održan u Domu Omladine Beograda 5. decembra 2014. Popularni bluzeri kažu da nisu imali u planu novi album, ali podrška izdavača „ONE records“ i želja da pozitivna energija i vrhunski zvuk stigne do slušalaca su doprineli da „live“ izdanje obraduje sve ljubitelje bluza.
„Nosimo predivne uspomene sa koncerta u Domu Omladine i drago nam je sto deo te energije možemo da prenesemo na naš drugi ‘live’ album. Blues scena u Beogradu je odlična i srećni smo što ćemo u narednom periodu moći da sviramo širom zemlje i obradujemo našu publiku“ kaže Petar Zarija, pevač „Zone B“.
Na albumu se nalazi izvodjene legendarne pesme „Negde daleko“-grupe Pop masina pojacani sa Dzindzerom na gitari, koji se pojavljuje kao gost, zatim pesme „I’m all right“ –grupe Point Blank u izvodjenju grupe Zona B sa Crnketom , kao i izvodjenje Tanje Jovicevic- pesme Zone B „Tell me why“. Zona B je osnovana 1987. godine a današnji sastav grupe čine: Duda Bezuha(gitara), Zdenko Kolar(bas gitara i glas), Dušan Ristić(bubnjevi),Dadi Stojanović(gitara i glas) i Petar Zarija (vokal). Gosti na live albumu su Tanja Jovićević(vokal),Vidoja Bozinovic-Dzindzer(gitara), Dragoljub Crnčević-Crnke(gitara i vokal), Jovan Joca Ilić(usna harmaonika), Pera Džo(usna harmonika), Rade Radivojević(klavir i orgulje), Lole Savić(vokal) i Bora Longa(udaraljke). Grupa u narednom periodu najavljuje niz koncertnih promocija u klubovima širom zemlje.

Povezana vest:  Death Before Dishonor & Fullsize u Gun klubu 9. marta