Bosko Petrovic coverBoško Petrović B.P. COLLECTION: četvorostruku kolekciju uskoro u prodaji!

Legenda džez muzike Boško Petrović nedavno je objavio četvorostruku kolekciju pod nazivom B.P. Collection. Povoda za objavu ovog izdanja bilo je više: proslava 75. rođendana (proslavio ga je 18. februara), 50 godina otkako je osnovao Zagrebački džez kvartet i 20 godina B.P. Cluba, danas kultnog središta džeza i dobre zabave.

Vibrafonista svetske reputacije, diskograf, pedagog, urednik i voditelj brojnih TV i radio emisija, kao i najveći promoter džeza u Hrvatskoj nastupa već gotovo 60 godina, a u svoj poznati B.P. Club uspeo je da privuče najveće velikane svetske džez i bluz scene. Upravo ta zagrebačka džez institucija nedavno je primljena u punopravno članstvo European Jazz Networka, a 2005. godine European Jazz Awards Committee Bošku Petroviću je dodelio titulu European Jazz Master.

Povezana vest:  Na Lim festu 14. avgusta nastupaju Neverne bebe

Ova četvorostruka luksuzna kolekcija čini presek rada njegove muzičke karijere. Na prvom CDu koji nosi naziv “Feel so fine!“  nalaze se numere u kojima Boško Petrović sarađuje sa svojim prijateljima, svetski poznatim muzičarima (Big Joe Turner, Clark Terry, Kenny Drew i mnogi drugi.) Drugi CD pod nazivom „BP Club after dark“ – sadrži 12 numera u kojima Boško Petrović svira sa gitaristom Joe Pass-om, od dua do kvinteta zajedno sa gudačima. „With pain i was born“ je naziv trećeg CDa koji je i koncertni snimak Boško Petrović Trio u stalnoj postavi Primož Grašič (gitara) i Mario Mavrin (bas), održanog u studiju M 2002. godine. Četvrti CD koji se zove „ROUND MIDNIGHT“ sadrži 13 džez standarda poput Round Midnight, Misty, Zagreb by Night i drugih, u izvođenju Boška Petrovića i Big Benda RTV Slovenije, pod dirigentskom palicom Lojzeta Krajnčana.

Povezana vest:  Santana ponovo na mestu na kojem je održan Vudstok

Ovo luksuzno izdanje, sastavljeno iz bogate diskografije Boška Petrovića, od subote 12.06. 2010. godine će se naći u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu (Nušićeva 27) i Subotici (Matka Vukovića 5). Kolekcija u obliku knjige sadrži i preko 40 stranica na kojima se nalaze sve pojedinosti o životu i radu Boška Petrovića, napisane od strane novinara i muzičkih kritičara Aleksandra Dragaša, Dražena Vrdoljaka i Davora Hrvoja.

Povezana vest:  David Guetta: Najbolji EXIT ikad!