Bepgradski pank bendovi su zabavljali gosteProslava ‘Beefeater – Zauvek London’ je pretvorila centar Beograda u glavnu englesku prestonicu

 

U čast proslave 35 godina od nastanka pank muzike, Beefeater, jedini internacionalni džin koji se i dalje destiluje u Londonu organizovao je ovaj događaj, koji je spojio dinamičnu energiju ovog autentičnog muzičkog pravca i jedinstvenost ukusa Beefeater džina.

 

Na konferenciji za štampu u prostorijama Progres Galerije, bogatu istoriju čuvenog džina i kreator novog super premijum džin-a Beefeater 24, dočarao je Master Distiller Dezmond Pejn, dok je poznati londonski koktel majstor i Beefeater Brend Ambasador, Tim Stouns, počastio prisutne raznim koktel kreacijama.

 

Proslava se posle preselila u Restoran Le Molier, gde su prisutni uživali uz zvuke klasičnih i modernih pank numera, razgledali Big Ben i ‘zvali’ prijatelje iz crvenih telefonskih govornica, čuvenog simbola Londona.

Povezana vest:  Održan humanitarni bazar za onkološko odeljenje u Nišu

 

Takva atmosfera i lepo druženje navelo je goste Dezmonda Pejna i Tima Stounsa da obećaju brz povratak u naš glavni grad.

Desmond PayneDezmond Pejn

Dezmond Pejn zna više o pravljenju premijum džina od bilo koga na svetu. Iako je previše skroman da to prizna, nakon 40 godina u poslu on je neprikosnoveni ekspert za džin.

Iako je rođen u Irskoj, Desmond je u suštini pravi Englez; zabavan, šarmantan i iznad svega entuzijasta zbog toga što je čuvar najboljeg džina na svetu – Beefeatera.

Impresivna karijera ovog džin majstora počela je u vinskoj industriji, nakon čega je počeo da radi u podrumima Herodsa. Krajem šezdesetih godina prošlog veka zaposlio se u Seager Evans & Co i baš na tom mestu je razvio veštine koje su ga kasnije učinile Masterom  kategorije.  Pejn je veoma strastven po pitanju nastavljanja tradicije proizvodnje autentičnog London Dry Gin-a koju je započeo Dzejms Borou davne 1820 god.

Povezana vest:  Samsung i Vip predstavili Galaxy K Zoom – smart telefon sa optičkim zumom

Dezmond Pejn je danas uključen u sve aspekte proizvodnje ovog pića, I predstavlja redak primer glavnog destilera koji radi sve, od selekcije bobica kleke do diskutovanja koktela sa novom generacijom barmena.

-Ja volim da budem uključen u sve  – kaže Desmond i dodaje: – U mnogim velikim kompanijama kupovina kleke i drugog bilja se vrši u razdvojenim sektorima. Ja ne bi voleo da se to desi i ovde jer pravi izbor Sevilja pomorandži, limuna i ostalog bilja koje daje pravi balans Beefeateru najveštiji su deo mog posla, to je takođe i deo u kome najviše uživam.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga "Šangajska princeza" kineske književnice Danjan Čen

Tim Stones - brand ambassador

Tim Stouns

Tim Stouns, brend ambasador za Beefeater Gin, nosi bogato iskustvo iz sveta koktel majstora kao i Beefeater džina edukujući poštovaoce ovog pića širom sveta. Njegova karijera u industriji pića traje više od jedne decenije. Iskustvo je gradio u London cocktail institution LAB a bio je i pomoćnik menadžera u Portobello Road’s Trailer Happiness.  Osnivač  je Winner Takes All takmičenja i bio je predstavnik Engleske u  42. Below Cocktail World Cup na Novom Zelandu.