Divna Ljubojević i njen hor Melodi koncertom u ponedeljak 23. maja (20:00) u Bioskopu Kruševac počinju turneju „Svima i za sve“, koja stiže 28. maja do Narodnog pozorišta u Nišu i 29. maja do Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, a do kraja godine obuhvaće i druge veće gradove u Srbiji.

-Repertoar bi trebalo da je stvar inspiracije publikom, atmosferom, prostorom u kome se peva. Pevala sam već u Kruševcu, Nišu i Kragujevcu protekle dve i po decenije, ali se radujem ponovnom susretu sa starom i novom publikom! Očekujem da se posle koncerata druženjima bolje upoznamo -poručuje Divna.

Povezana vest:  Prvo izdanje „Ja volim devedesete“ uz Slađu Delibašić, Anabelu Funky G, Ivana Gavrilovića i mnoge druge

Gostovanje u Kruševcu, Nišu i Kragujevcu biće posebno po tome što će Divna posle nastupa potpisivati kupljene CD-ove „Antologija“, a za publiku će biti priređen i prigodni koktel, zahvaljujući pokrovitelju koncerata Mlekari Šabac i prijatelju koncerata Vinariji Acumincum.

Ulaznica za kruševački koncert košta 800 dinara na blagajni Kulturnog centra i Bioskopa Kruševac.

Nakon što je nedavno ispunila beogradski Sava centar i Novosadsku sinagogu, Divna će turnejom „Svima i za Sve“ u drugim renomiranim koncertnim dvoranama nastaviti da obeležava 25 godina rada svoga hora Melodi i promoviše novi CD „Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“ (PGP RTS).

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku „Melodi“. Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solisticke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 25 muzičkih izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

CD „Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“ PGP RTS objavio je početkom marta i predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. U pitanju su 23 najlepša dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. „Antologija“ je njeno prvo izdanje za nacionalnu kuću PGP RTS.

Povezana vest:  Nišville objavljuje Serbian Showcase konkurs

-Slavimo 25 godina poštovanja vere. Pojati – to je najduhovnija i najreligioznija stvar koja se može dogoditi. To što Divna radi prepoznaje se od Atlantika do Crnog mora, od Egeja do Baltika – smatra ugledni novinar i publicista Petar Peca Popović.
PHOTO: Nebojša Babić