Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Simić objavio je danas spisak igrača za predstojeće okupljanje, na kojem će biti četvorica debitanata.

Srbija će od 29. maja do 3. juna u Kijevu igrati prijateljski turnir „Valerij Lobanovski“, na kom će još učetsvovati Ukrajina, Austrija i Izrael.

Od debitanata su pozvani golman Đorđe Nikolić, odbrambeni igrač Aleksandar Bjelica i vezni fudbaleri Dejan Meleg i Aleksandar Lutovac.

Na spisku su golmani: Boris Radunović (Atalanta), Filip Manojlović (Bežanija) i Đorđe Nikolić (Jagodina).

Odbrambeni igrači: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Jagodina), Nikola Antić (Vojvodina), Vukašin Jovanović (Zenit), Nikola Maraš (Rad), Uroš Radaković (Sigma) i Aleksandar Bjelica (Mehelen).

Fudbaleri sredine terena: Saša Lukić (Partizan), Dejan Meleg (Vojvodina), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Uroš Damjanović (Sinđelić), Srđan Plavšić (Crvena zvezda) i Aleksandar Lutovac (Rad).

Napadači: Ognjen Ožegović (Čangčun), Aleksandar Čavrić (Arhus), Uroš Đurđević (Palermo) i Luka Jović (Benfika).

Sivić je rekao da nije u situaciji da formira isti tim za svako okupljanje, ali da je to neminovnost.

Povezana vest:  Kosta: Od sledeće sezone u Čelsiju

-Mlada selekcija je bila i ostala servis A reprezentacije. Sada se sedam igrača nalazi na spisku A tima, a ja sam se potrudio da u skladu sa misijom koju imam, pružim šansu onim igračima koji su minulim radom zaslužili poverenje. Vodili smo računa i o igračima koji su bili omladinski prvaci Evrope u Litvaniji, a do sada praktično nisu dobili pravu priliku da se nametnu u dresu mlade selekcije. Zato su pozvani Meleg i Antić, ali i drugi kandidati pred kojima su dve utakmice da pokažu da na njih možemo ozbiljno da računamo za septembarske mečeve – rekao je Sivić.

Povezana vest:  Real Madrid ubedljiv protiv Real Sosijedada

On je naveo da Sao Paulo nije dozvolio Lijanku Vojnoviću da se priključi reprezentaciji jer, kako je kazao, taj klub ima nekoliko važnih utakmica. Dodao je da su Miloš Pantović i Miloš Veljković povređeni, Srđan Babić je sa svojim klubom na turneji, dok je Nemanja Antonov tražio odsustvo iz privatnih razloga jer mu se udaje sestra.

Povezana vest:  Organizatori fudbalskog SP u Kataru otpuštaju radnike

Srbija će prvu utakmicu igrati 31. maja od 15.00 protiv Austrije.