GucaJubilarni sabor počinje otvaranjem Muzeja trube

 

Predsednik opstine Lučani Slobodan Jolović izjavio je da će jubilarni, 50. Dragačevski sabor trubača biti održan od 13. do 22. avgusta uz učešće više broja inostranih orkestara i folklornih grupa.

-Pripreme se privode kraju, a Vladi Srbije smo poslali programske sadržaje i predlog da bude pokrovitelj jedinstvene smotre izvornog narodnog stvaralaštva, koja je opstala i razvijala se čitavih pola veka – kazao je Jolović.

Povezana vest:  Kings of Leon otkazali ostatak američke turneje

Jubilarni sabor počeće u petak,13. avgusta okupljanjem kod Spomenika trubaču u centru Guče, svečanom akademijom, otvaranjem Muzeja trube i izložbi radova slikara, vajara i ženskih rukotvorina. Tom prilikom biće promovisana monografija „Guča-pola veka trube“.

U sledećih devet dana predviđeno je održavanje više koncerata među kojima su Gorana Bregovića i Bobana i Marka Markovića.

Međunarodno takmičenje trubaca održaće se 19. avgusta, a završno nadmetanje duvačkih orkestara iz zemlje predviđeno je za subotu, 21. avgusta, dok će sabor biti završen sutradan, koncertom pobedničkih sastava.

Povezana vest:  BELGRADE FOAM FEST 2015, U četvrtak Ben Klock nastupa pred 20.000 ljudi na beogradskoj Adi

-Uveren sam da će ovog puta više nego bilo kada Dragačevski sabor trubača biti izvor duhovne radosti čitave Srbije – zaključio je Jolović.