Nakon veoma uspešnih singlovi „Goli i bosi“ i „Sve je moje tuđe“, grupa Elemental je odlučila da obraduje fanove novim spotom za „Tijelo pamti“ – po mnogima najljubavniju pesmu sa njihovog sedmog studijskog albuma koji nosi naziv „Tijelo„.

Premijera videa je zakazana za ponedeljak, 13. jun u 20 časova, na MTV kanalu, a članovi popularnog Elementala su ovom prilikom izjavili:

Povezana vest:  Bogat muzički program festivala „Sarajevo, ljubavi moja"

„Odabrali smo pesmu „Tijelo pamti“ jer smo primetili da se u poslednje vreme u javnosti zazire od telesnosti, taktilnosti, a u svrhu promovisanja neke „srednjevekovne“ suzdržanosti i čistoće. Telo kao takvo oduvek je inspirisalo umetnike, od antičkih vajara do francuskih post-impresionista, a mi smo se pozabavili njime na svoj lirski način. Kroz tekstove govorimo da, uprkos prolasku vremena, telo pamti dodire i sećanja bivših ljubavnika. Seks se upoređuje s plesom, znatiželjnom telesnom igrom bez propisanih „koraka“ – zato nam je drago što su Marko Milovac i Ivan Zadro iz C47 Film za vizualizaciju pesme odabrali baš dvoje plesača koji pokretom prate igru naših reči. Nadamo se da će se i publici svideti i pesma i spot. Želja nam je da zajedno maknemo veo tabua s telesnosti – ipak, 2016. je!“

Novi spot grupe Elemental za pesmu „Tijelo Pamti“ premijerno pogledajte na MTV kanalu u ponedeljak, 13. juna u 20 časova, na MTV kanalu.

Povezana vest:  Večeras svi zajedno za Minju, humanitarni koncert Marije Šerifovć na YOUBOXU