Fudbalske reprezentacije Engleske i Rusije odigrale su večeras nerešeno 1:1 u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Engleska je do vođstva u Marseju na početku šampionata došla pogotkom Erika Dajera u 73. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, da bi izjednačenje Rusima doneo Vasili Berezutski u drugom minutu sudijske nadoknade vremena..

Ranije danas u prvom meču Grupe B Vels je sa 2:1 pobedio Slovačku, dok je Švajcarska u Grupi A s 1:0 savladala Albaniju.

Povezana vest:  Omladinci Srbije pobedili Hrvatsku u prijateljskom meču

Utakmici na stadionu Velodrom prethodili su veliki trodnevni sukobi navijača Engleske i Rusije, kao i pristalica lokalnih klubova.

U prvom poluvremenu večerašnje utakmice Engleska je imala potpunu inicijativ. Ekipa Roja Hodžsona stvorila je nekoliko dobrih prilika, a najbolje su propustili Dele Ali i Adam Lalana.

S druge strane Rusi se uglavnom oslanjali na kontre, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol Džoa Harta.

Povezana vest:  Cvanciger se zalaže za oduzimanje Mundijala Kataru

Englezi su do vođstva u 73. minutu. Georgi Šenikov faulirao je Alija na ivici kaznenog prostora, a Vejn Runi i Dajer su se spremali da izvedu prekid. Kapiten Engleske reprezentacije je preskočio loptu, da bi potom Dajer natrčao i snažno šutirao po sredini gol.

Sve do samog kraja delovalo je da će Engleska pobedom početi šampionat Evrope, ali je Berezutski u sudijskoj nadoknadi vremena Rusima doneo izjednačenje.

Povezana vest:  Crvena zvezda bolja od OFK Beograda

On je u 92. minutu bio najviši u skoku posle jednog centaršut s leve strane, te je loptu glavom prosledio u mrežu Džoa Harta.

Engleska će u narednom kolu u četvrtak igrati protiv Velsa, dok Ruse očekuje duel sa Slovačkom.