RUDIMENTAL veliko otvaranjeJedan od najpoznatijih i najatraktivnijih bendova na planeti „Rudimental“ otvoriće 17. avgusta na beogradskom Ušću 14. „Belgrade Beer Fest“, što će ujedno biti njihov prvi nastup u Beogradu, najavili su danas organizatori Beogradska kulturna mreža.

„Samo na Belgrade Beer Festu je moguće besplatno slušati koncert svetskih zvezda kao što je Rudimental. Organizovati ovakav koncert za nas je bio izazov, ali i pomeranje granica u organizaciji festivala“, istakao je jedan od osnivača festivala Dejan Grastić.

On je naglasio da već 14. godinu zaredom daju značajan doprinos razvoju manifestacionog turizma u Srbiji i da ove godine zbog besplatnog koncerta „Rudimentala“, ali i koncerata sjajnih bendova sa domaće i regionalne scene tokom svih pet festivalskih dana, očekuju rekordan broj stranih turista.

Povezana vest:  Umetnik si? Spreman si za međunarodnu karijeru? Prijavi se!

„Zbog fantastične atmosfere koju dožive na našem festivalu i izvođači i turisti iz Srbije nose univerzalnu poruku – Srbija je gostoprimljiva zemlja, a ljudi željni druženja i interakcije sa svetom. Vidimo se na Ušću od 17. do 21. avgusta“, poručio je Grastić.

Za samo tri godine od kada su objavili prvi album, „Rudimental“ je postao jedan od najpoznatijih bendova u svetu. Njihovi hitovi su svuda, od radio i tv stanica, do najvećih svetskih klubova.

Okupili su se 2011. kao grupa prijatelja iz škole, a nekoliko meseci kasnije priključio im se nešto iskusniji producent Amir Amor.

Povezana vest:  Koncertni spektakl grupe „Muse“ na velikom platnu

Njihov talenat su brzo prepoznali mnogi muzičari nove britanske scene, tako da im je već na četvrtom singlu gostovao Džon Njuman, koji će 22. juna nastupiti na stadionu Tašmajdan u okviru „Belgrade Calling“ festivala.

Zajednički hit „Feel the Love“ osvojio je britansku listu, a u top deset singlova zadržao se čak 11 nedelja.

„Rudimental“ od tada ne prestaje sa „zaraznim“ singlovima koji im donose uspeh širom sveta.

Saradnju sa Džonom Njumanom ponovili su i u još jednoj pesmi sa prvog albuma „Home“ – „Not giving in“, a potom je top liste osvojila njihova najuspešnija pesma do danas „Waiting all night“ na kojoj gostuje talentovana Ela Eir.

Povezana vest:  Svrati(š)te na svirku!

Impoznatnu listu gostujućih vokala na debi albumu činili su još Foxes, Emili Sande i Beki Hil.

Dugo se u muzičkoj industriji nije toliko željno iščekivao drugi album nekog benda kao „Rudimentalovo“ izdanje „We the generation“.

Na njemu su momci iz Londona nastavili trend saradnje sa aktuelnim zvezdama među kojima je svakakako najveća Ed Širan.

Dva singla na kojima je gostujući muzičar – „Bloodstream“ i „Lay it all on me“ osvojili su top liste početkom i krajem prošle godine.