Jelen Rock & Demo na Arsenalu 1Arsenal Fest koji će biti održan 23, 24. i 25. juna u Kragujevcu, pored imena kakva su Skunk Anansie, Toy Dolls, Asian Dub Foundation, Bajaga i Instruktori, Beogradski sindikat, Obojeni program… otvara prostor i za nastup devet mladih i neafirmisanih izvođača iz Srbije i regiona zahvaljujući upravo otvorenom konkursu „Jelen Rock & Demo“!

Selektorska komisija Arsenala 06, na čijem je čelu uticajni muzičar Nikola Vranjković, preslušaće snimke koje pristgnu na konkurs „Jelen Rock & Demo“, i odabraće devet imena koji će nastupiti na Garden Stage-u tokom tri dana festivala, čiji je sponzor Jelen pivo.

Povezana vest:  Meksička zvezda Anahi dizajnira cipele

Potrebno je poslati linkove za dve autorske pesme, po mogućnosti ako su već postavljene na jutjub, ili preko dropbox-a, wetransfer-a i slično u mp3 ili wav formatu. Potrebna je i fotografija i kraća biografija benda, uz linkove za društvene mreže (ako izvođač poseduje). Prijave na „Jelen Rock & Demo“ se šalju do 16. juna u 23:59 na mejl [email protected].

Žiri u čijem su sastavu gitarista legendarnih KUD Idijota Sale Veruda, Voja Aralica, producent Bajage i Instruktora, Van Gogha i brojnih drugih, i Branko Rosić, novinar Nedeljnika i pisac romana „A tako je dobro počelo“, nakon odgledanih nastupa na Arsenalu odabraće tri najbolja kojima sleduje…

Povezana vest:  Keti Peri, Sting, Sajnfild na humanitarnom koncertu D.Linča

– Prvoplasirani dobija snimanje spota u produkciji Arsenal Festa.

– Drugoplasirani dobija nastup u Beogradu u organizaciji Long Play-a.

– Trećeplasirani dobija Jelen pivo električnu gitaru.

Naglasivši da mu je izuzetno drago što se vraća u Kragujevac, u kome je prethodno bio još u septembru 2010. godine sa KUD Idijotima (poslednji nastup u prestonici Šumadije), Veruda kaže da unapred neće pokušati da sazna bilo šta o takmičarima, već će tri večeri „pustiti nepoznate izvođače da impresioniraju“.

Povezana vest:  ULAZNICE ZA ARAABMUZIK NA ROĐENDANU "VATRE" PO PROMOTIVNOJ CENI DO KRAJA OVE NEDELJE

„Ovo nije prvi put da sam u nekom žiriju, a kriteriji po kojima se rukovodom su potpuno subjektivni, kao što su vjerujem i kod drugih članova. Gledaću sviračko umijeće, talent, ali i perspektivu koju eventualno bend ima. Najbitnije je da se na sceni nađe izvođač koji će danas, sutra nešto značiti. Radije ću dati glas za njega, nego za nekog ko je izvrstan svirač, ali se vidi iz nekih drugih razloga da nema budućnosti“, kaže Veruda.