Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da se Mađarska zasluženo plasirala na Svetsko prvenstvu jer je igrala bolje u Baražu.

-Čestitam Mađarima plasman na Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Uvek se rado vraćam u Vesprem i vidim puno ljudi koje sam tu upoznao i koji imaju bitno mesto u mojoj karijeri. Utakmica nije bila uspešna za Srbiju. Mađari su igrali kvalitetnije u obe utakmice i njihov plasman u Francusku je totalno zaslužen. Čestitam i mojim igračima na želji i volji da budu bolji. Znali smo da ćemo imati šansu u Vespremu, ali nažalost nismo uspeli da je iskoristimo. Publika je bila izvanredna i na strani svoje ekipe. Bila je privilegija igrati u ovakvom ambijentu – rekao je Perić.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Pobeda Francuske, remi Španije i Rusije

Mađarska je danas pobedila sa 30:25, a slavila je i u prvom meču, igranom u Kraljevu.

-Želim da čestitam Mađarima na prolazu. Došli smo da iznenadimo, ali na naše razočaranje nismo uspeli da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Ostaje žal, ali ova grupa momaka je želela najbolje i ponosan sam što sam bio deo ove priče sa selektorom Perićem – rekao je golman Srbije Tibor Ivanišević.

Povezana vest:  Bošković pozvao 19 rukometašica na pripreme

Najbolji strelac Mađarske danas Mate Lekai ocenio je da je Srbija odigrala „veliku“ utakmicu u Vespremu.

-Čestitao bih reprezentaciji Srbije na velikoj utakmici u Vespremu. Oba tima su imala identične šanse, ali je Mađarska odolela svim napadima Srbije. Bolje smo igrali nego u Kraljevu. Bila je izuzetno dugačka sezona, umorni smo i srećni što smo došli do plasmana na SP u Francuskoj – rekao je Lekai.

Povezana vest:  Navijači Škendije napali navijače Budućnosti, dvoje teže povređeno