momir_ilic_rep_rukSP ŠVEDSKA 2011

 

Momir Ilić: Sudije su navijale za Švedsku

 

Rukometaš Srbije Momir Ilić izjavio je danas u Malmeu da je njegova ekipa odigrala dobro utakmicu protiv Švedske, ali da je suđenje bilo na strani domaćina.

Srbija je izgubila od Švedske sa 24:28 (13:12), u prvom meču druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu.

-Mislim da smo dobro idigrali celu utakmicu u odbrani i u napadu, kako smo se dogovorili u svlačionici. Pametno smo rešavali sve situaciije. Moram da ponovim opet da je suđenje bilo na strani Švedske. Veći deo meca igrali smo sa igracem manje – rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, bilo je teško, kao što se i očekivalo od duela sa domaćinom šampionata.

-Žal postoji, ali sutra je novi dan. Sutra je nova utakmica sa Poljskom. Želimo da pobedimo i nju i Argentinu. Meč lopta za peto mesto je izgubljena, ali idemo da ostvarnimo nas cilj zašto smo

Povezana vest:  SUPERLIGA ZA ŽENE, Pobede Bačke Palanke, remi Zvezde i Jagodine

došli, a to je borba za sedmo mesto – rekao je Ilić.

Selektor Veselin Vuković istakao je da je ekipa imala problem sa čovekom manje u odbrani, ali i da je igrače stigao umor. „Mislim da smo igrali dosta korektno 53 minuta u odbrani. Nemoguće je u uslovima sa igračem manje privesti utakmicu kraju i pobediti. Ipak, naše neiskustvo je jedan od uzroka poraza. Da imamo svi zajedno 500 nastupa, bila bi druga situacija“, rekao je Vuković.

On je dodao da je pitanje sada „na šta ćemo ličiti sutra“.

-Igrači su pokazali su da mogu, bili su blizu trijumfa. Kada se ovako dogodi – gde si bio – nigde, šta si radio – ništa. Mislim da Poljaci imaju tri puta vise iskustva u ovom trenutku od nas, ali ne predajemo se – rekao je Vuković.

Povezana vest:  SP KADETI 2011, Švedska bolja od Srbije

Pivotmen reprezentacije Srbije Alem Toskić naglasio je da je meč do 53. minuta bio izjednačen.

-U jednom trenutku, igra se raspala. Lako smo primali golove, a u napadu smo teško igrali. Na kraju, Švedska nas je zasluženo dobila, ali razlika nije pravi pokazatelj onoga sto se dešavalo na terenu – rekao je Toskić.

Rukometaš Marko Vujin, koji je u meču sa Švedskom bio najefikasniji sa osam golova, ocenio je da je ekipa igrala dobar rukomet, pogotovo u prvom poluvremenu.

-Vodili smo sa nekoliko golova razlike. Jedini problem koji se pojavio u našoj igri bio je veliki broj isključenja u drugom poluvremenu. To su Šveđani iskoristili. Izgledali su iskusnije od nas. Mi idemo dalje i već sutra protiv Poljske želimo da igramo bolje – rekao je Vujin.

Povezana vest:  Rukometni velikani za ugrožene

Selektor Švedske Štefan Olson smatra da je utakmica bila dobra i nada se da će njegova ekipa tako nastaviti da igra.

-Osvojili smo dva boda večeras. Igrali smo veoma dobro, posebno u drugom delu igre. Imali smo malih problema u odbrani, ali smo uspeli da u drugom poluvremenu da popravimo i pobedimo – rekao je Olson.

Reprezentativac Švedske Dalibor Doder naglasio je da njegova ekipa nije napravila mnogo grešaka i da je to razlog što je pobedila.

-Igrali smo disciplinovano, kako smo se dogovorili i to nam je donelo trijumf – zaključio je Doder.

PHOTO: ataimages.rs