partizan_rukomet

Ilić: Sanjam da igram za Srbiju na Olimpijskim igrama
 
Jedan od najtalentovanijih srpskih rukometaša i član Partizana Nemanja Ilić rekao je danas da mu je san da zaigra za nacionalni tim na Olimpijskim igrama.
S obzirom na to da mu je tek 20 godina Ilić će imati tri-četiri prilike da ostvari snove, a prva šansa pruža mu se već 2016. godine na Igrama u Riju.
-Kada sam počeo da se bavim rukometom, postavio sam se sebi cilj da idem do vrha, a to su igranje za reprezentaciju i Liga šampiona na klupskom nivou. San svakog igrača je nastup za nacionalni tim na Evropskom ili svetskom prvenstvu, a pogotovo Olimpijskim igrama – kazao je Ilić u intervjuu Tanjugu.
On je nedavno debitovao za reprezentaciju Srbije na prijateljskim mečevima sa Nemačkom, a nalazi se i na spisku selektora Veselina Vukovića za utakmice sa Rusijom i Bosnom i Hercegovinom na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2014. godine.
Levo krilo Partizana je u prve tri utakmice LŠ postigao čak 20 golova, što ga je „izbacilo“ u sam evropskih vrh.
-Ne razmišljam o golovima i svojoj igri. To je sve zasluga ekipe. Da nema dobre odbrane, ne bi bilo ni lakih golova iz kontranapada – kazao je on.
Crno-beli će ove sezone pokušati da osvoje treću uzastopnu titulu prvaka Srbije.
„Ušli smo u sezonu sa ciljem da osvojimo titulu kako bismo sledeće mogli ponovo da igramo LŠ. Postavili smo još neke ciljeve, jedan je osvajanje srpskog Superkupa, što smo već uradili, ali i osvajanje bodova u LŠ. Prilično sam uveren da ćemo odbraniti titulu. Vojvodina je sigurno najjači konkurent, dosta su se pojačali, radi se o ozbiljnom klubu, a tu je i Metaloplastika“, istakao je on.
Ekipa Partizana je prošle sezone u elitnom takmičenju ostala bez bodova, a nedavno je došla do prvenca, u duelu sa španskim Ademar Leonom.
-Prošle sezone smo samo učestvovali u LŠ, a ove već ima pomaka, jer smo osvojili prva dva boda. Sigurno je da nam nedostaje iskustvo i kontuitet, sa tim će doći i više bodova, a apetiti će rasti. Cilj nam je da sledeće sezone prođemo u narednu fazu, a možda čak i ove – poručio je Ilić.
Igranje u elitnom takmičenju, prema rečima 20. godišnjeg rukometaša, predstavlja neverovatno iskustvo.
-Do juče smo rukometne velikane gledali na televiziji, a danas se pozdravljamo i igramo utakmice. Najveći utisak na mene ostavila je prošlosezonska utakmica protiv Kila u Nemačkoj. Ta atmosfera i način na koji klub funkciniše, a bilo je 11.000 ljudi u hali. Od igrača, istakao bih Valura Sigurdsona, igrao sam protiv njega prošle sezone na meču sa Kopenhagenom – kazao je Ilić.
Iako je već sada skrenuo na sebe pažnju domaće, ali i evropske rukometne javnosti, Ilić još ne razmišlja o odlasku u inostranstvo.
-Trenutno ne razmišljam o tome, a šansa će se sigurno otvoriti. Okrenut sam obavezama u klubu i želim da pomognem Partizanu koliko god mogu – naveo je on.
Ipak, kada bi morao da bira, odabrao bi nemačku Bundesligu kao sledeću destinaciju.
-Kao mlađi sam više voleo Španiju, dok je liga bila jača. Sada je malo oslabila zbog ekonomske krize, tako da bih se opredelio za Bundesligu – izjavio je on.
Kada nema obaveze ne terenu, Ilić često „skokne“ do hale Pionir.
-Pratim dosta sve sportove. Idem na utakmice košarkaške Evrolige. Takođe, volim i tenis, pošto se moja lepša polovina profesionalno bavim tim sportom. Naravno, volim i fudbal, pratim Partizan i reprezentaciju, a volim još i Barselonu – zaključio je Ilić.
Povezana vest:  Nenad Peruničić: Svi smo krivi!