Novi Sad u Novu godinu sa Zvonkom Bogdanom i KUD Idijotima

Z.Bogdan 2Novu godinu Novosađani će dočekati uz vatromet i nastupe tamburaške legende Zvonka Bogdana, pankera „KUD Idijota“ i „Ateist repa“ i brojnih drugih muzičara na četiri lokacije u gradu.

Član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać rekao je na konferenciji za novinare da je za doček Nove godine grad izdvojio oko 18,5 miliona dinara. Direktor Kulturnog centra Novog Sada Laslo Blašković rekao je da će 31. decembra na Trgu slobode nastupiti mladi i prespektivni rokenrol bendovi, kao i oni stariji i poznatiji, i da će atmosfera biti prikladnija za mlađe građane.

Povezana vest:  Masimo postao glumac

Kako je najavljeno, na Trgu slobode nastupaju, između ostalih, Milan Mumin, alternativni trio „Repetitor“, reper Marčelo, hrvatska treš pop grupa i dobitnik ovogodišnje regionalne MTV nagrade „Lolobriđida“, novosadski „Ateist rep“ i „Ritam nereda“, vlasnici hita „Buđav lebac“ beogradski „S.A.R.S.“ i kultni pank satav iz Pule „KUD Idijoti“.

Blašković je rekao da će u Katoličkoj porti na programu biti muzika sedamdesetih i osamdesetih godina po izboru četiri poznata radijska di-džeja.

Novogodišnji program biće prilagođen ukusima i starijih generacija građana, koji će prema rečima Blaškovića na Trgu mladenaca moći da slušaju Zvonka Bogdana u pratnji dva tamburaška orkestra, „Zorule“ i Laluđi“.

Povezana vest:  Fifti sent prelezi u nezavisne izdvođače

Ove godine organizovan je i program za decu, koji će početi nedelju dana pre zvanične proslave, a pomoć u njegovoj organizaciji pružili su Pozorište mladih i Centar za kulturnu animaciju.

U okviru dečijeg programa biće organizovane projekcije dečijih novogodišnjih filmova uz pratnju klovnova i maskota koji će animirati najmlađe, kao i pozorišne predstave.

Blašković je najavio i Novogodišnji karneval 29. decembra, kao i veliki novogodišnji vatromet.

Organizatori su procenili da će na ulicama Novog Sada Novu godinu dočekati između 25 i 30 hiljada građana, od čega najviše, do 20.000, na Trgu slobode.

Povezana vest:  MTV World Stage: My Chemical Romance, petak, 15. junu samo na vašem MTV-ju!

Najavili su i da će manifestacije biti pod posebnim merama obezbeđenja i apelovali na građane da ne pokušavaju da unesu zabranjenu staklenu ambalažu i pirotehnička sredstva jer će ih policija pretresati na ulaznim punktovima.

Policija je takođe upozorila da će pojačati nadzor na ulicama grada i pre proslave, zbog prodavaca koji prodaju nelegalna pirotehnička sredstva. U toku proslave biće pojačano prisustvo hitne medicinske pomoći i vatrogasnih službi.