Motociklizam

 

IZVRŠNI ODBOR MS SRBIJE ODREĐUJE TERMINE ZA NAREDNU GODINU

Tri kluba želi četiri takmičenja

 

MOTO_SLIVICMoto savez Srbije, krajem godine uveliko razmišlja i pravi planove za narednu sezonu. Izvršni Odbor brzinskog motociklizma, dok u Srbiji uveliko veje sneg, pravi planove za leto 2010. godine. Ujedno, 2010. kako za sada stoje stvari biće upriličeno i svečano proglašenje najboljih u moto sportu u sve tri discipline za 2009..

Pored toga što će šampioni, vice šampioni i treće plasirani po klasama, morati da sačekaju poslednju nedelju januara 2010. godine, da se domognu zasluženih priznanja, po svemu sudeći, po ista će morati da odu do Kruševca. Kako kažu iz sportske kancelarije MS Srbije, grad pod Bagdalom ponudi je do bude domaćim manifestacije, ali je na vlastodršcima da odluče.

Povezana vest:  BORKOVIĆ NA DEOBI PRVOG MESTA UPRKOS VELIKOM MALERU U HOLANDIJI

– Najaktuelnije odluke što se tiče brzinskog motociklizma, upravo donosi Izvršni Odbor, pomenute discipline. Za narednu godinu imamo tri raspoložena kluba, koji bi organizovali četiri takmičenja za nacionalni šampionat. Na Odboru je da im prepusti organizaciju i odredi, termine i lokalitete za održavanje takmičenja – rekao je Danijel Vaštag, sekretar Saveza.

O kojim klubovima je reč?

Povezana vest:  FORMULA 1, Fernando Alonso: Tuga me učinila odlučnijim da dogodine krenem po titulu

– Dragoslav Perišić u ime Dijamanta iz Aranđelovca, ponudio je organizaciju dva takmičenja za nacionalni šampionat u prvoj polovini maja. Kada je u pitanju Istočnoevropski šampionat, ekipa iz Aranđelovca spremna je da se upusti u organizaciju međunarodne trke u septembru na Batajnici, ali što je i normalno traži određenu pomoć matičnog Saveza. Predlog je odličan, sada ostaje na Upravnom Odboru da donese odluku. Preostala dva takmičenja za nacionalni šampionat organizovaće takođe stari znanci i dokazani takmičari, AMSK Divlji iz Kragujevca na čelu sa Nenadom Petrovićem Šonetom i ekipa iz Loznice u okviru kluba Spid lajn – jasan je Vaštag.

Povezana vest:  FORMULA 1, Poredak vozača i konstruktora u Formuli jedan

Moto kroseri će imati priliku da se istaknu na Izvršnom Odboru za njihove discipline, po rečima sekretara ovih dana, kada im zakažu viđenje.