Jedan od najpopularnijih bendova u regionu „Dubioza kolktiv“ nastupiće 19. avgusta na Belgrade Beer Festu i to će biti njihov jedini koncert u Srbiji tokom ove godine, najavila je danas Beogradska kulturna mreža.

Bend su 2003. godine osnovali bivši članovi grupa “Gluho doba against Def Age” (Zenica) i “Ornamenti” (Sarajevo).

Za sebe kažu da nisu običan bend, jer su zajedno sa lokalnim balkanskim ukusima, bili pod uticajem svetske muzičke industrije i najrazličitijih muzičkih žanrova od ska, panka, regea, hip-hopa do elektronike.

Povezana vest:  MTV PREMIJERA: SHARKS, SNAKES & PLANES „NEBESKA MEHANIKA"

Vole da naglase da su rođeni iz moralne i ekonomske bede koja je zavladala regionom, “ali ne tiho nego na nogama, udarajući temama pesama pravo u centar“, i da zahtevaju da budu saslušani na taj način.

Bend se brzo probijao ka vrhu, da bi se za kratko vreme pozicionirao kao jedan od najboljih i najpopularnijih u istočnoj Evropi, gde ih dovodi i njihov najnoviji i možda do sada najprovokativniji album „Srećna mašina“.

Povezana vest:  Darkvudi objavili singl Kraj oktobra

Sa brojnim hitovima, kao što su „Kažu“, „Blam“, „Firma ilegal“, „Balkan Funk“, „Marijuana“, „Kokuz“, „Dubioza kolektiv“ oduvek je bila popularna i van granica regiona, a status globalnog fenomena su postigli zahvaljujući spotu za pesmu „Free.mp3 (The Pirate Bay Song)“.

Na njihovim nastupima uvek je puna bina, jer učestvuju dva pevača, gitaristi, basista, bubnjar, perkusionista, klavijaturista i tehničar za zvuk, koji izvode mešavinu daba, regea, hard kora i bosanske etno muzike.

Povezana vest:  Izlazak u novom ruhu

Atraktivni i energični koncerti osigurali su im nastupe širom Evrope, turneju po Severnoj Americi, a njihov dolazak na Belgrade Beer Fest, na zahtev brojnih fanova, biće jedinstvena prilika za publiku da besplatno uživa u odličnoj svirci.