Obnovljeni festival „Beogradsko proleće“ koji je sinoć održan u punoj Dvorani u centru grada (nekadašnjoj Kombank Dvorani ) bio je samo uvod u novu epohu i tradiciju, koju će od sada nositi mts Dvorana.  Kako iz Dvorane najavljuju ciljevi kojima će se i dalje težiti biće afirmacija kulture, zabave i umetničkih vrednosti.

Kroz ovaj multifunkcionalan objekat u srcu Beograda tokom prethodne četiri godine, otkako je otvoren u novom, rekonstruisanom izdanju, prošlo je blizu 650.000 posetilaca, koji su prisustvovali najrazličitijim sadržajima, od filmskih premijera, festivala i bioskopskih projekcija, preko koncerata najrazličitijih žanrova, predstava, opera, kabarea, ali i kongresa, seminara i korporativnih žurki.

Povezana vest:  46. SUPERBOL, Madona gledanija od utakmice

U Velikoj sali nastupale su brojni velikani domaće muzičke scene među kojima je Đorđe Balašević, koji je 2018. godine Kombank Dvoranu napunio pet uzastopnih večeri; na samom otvaranju aprila 2018. prisustvovao je doajen jugoslovenske scene Đorđe Marjanović, dok su se sa pozornice Velike publici poklonila najveća rediteljska i glumačka imena domaće filmske scene.

Publici su se izvanrednim koncertima u više navrata predstavili i čuveni rokenrol bendovi i izvođači s decenijama dugim karijerama, među kojima su: Van Gogh, Električni orgazam, Nikola Vranjković, Rambo Amadeus, Galija, Neverne bebe, Zana, Goran Karan, Zoran Predin, Željko Samardžić, Amira Medunjanin, Božo Vrećo, Sergej Ćetković, Beti Đorđević, Jelena Tomašević, Željko Vasić, Bojana Stamenov, Legende, ali i regionalni i strani kultni bendovi kao što su Lajbah, Hooverphonic, Ben Kaplan i mnogi drugi domaći i strani solo izvođaći, ali i muzički ansambli za decu i odrasle.

Povezana vest:  Majli Sajrus na prvom mestu "Maksimove" liste najlepših

 Istovremeno, svake godine tradicionalno su održavani kultni filmski festivali : FEST, DOK Fest, Festival autorskog filma, ali i festival za decu KIDS fest sa tradicijom dugom 17 godina.

Pomenutim i mnogim drugim događajima zaokružen je jedan značajan period u radu mts Dvorane koja će u narednom periodu zajedničkim snagama sa umetnicima vrhunskog renomea nastaviti da radi na na daljoj afirmaciji kulture i pravih vrednosti.

 Cilj organizatora događaja je da ovakvi muzički, filmski i kulturno-umetnički događaji nastave da žive i tokom narednih godina , pod novim imenom, a pod istim krovom – i sa istim entuzijazmom i radošću zadrže čuveni sjaj „beogradskog hrama i stecišta kulture“.