Bridgewater_9051U prodaji ulaznice za koncert Dee Dee Bridgewater

 

Od danas su u prodaji ulaznice za koncert legendarne američke džez pevačice Di Di Bridžvoter (Dee Dee Bridgewater), koja će kao jedna od vodećih zvezda otvoriti ovogodišnji Summertime Festival u Sava Centru 03. jula u 21 čas.

 

Dvostruka dobitnica nagrade Gremi nastupiće u Beogradu u okviru svetske promotivne turneje svog najnovijeg albuma “Eleanora Fagan – To Billie with Love” posvećenog muzici jedne od najvećih džez pevačica svih vremena Bili Holidej.

Povezana vest:  Del Arno bend slavi u KST-u

 

Velika dama džeza, pevačica izuzetne ekspresivnosti i jasnog i preciznog glasa, Di Di Bridžvoter, kroz modernu vokalnu interpretaciju na svoj način je oživljava dobro poznate melodije legendarne  Lejdi Dej (Lady Day).

 

 

U karijeri dugoj preko 40 godina Di Di Bridžvoter je nastupala sa legendama džeza: Sonijem Rolinsom, Dizijem Gilespijem, Deksterom Gordonom, Meksom Roučom i  mnogim drugima, a snimila je i 10 solističkih albuma.

Povezana vest:  Sergej Ćetković održao koncert u punoj Areni

 

Pored dva Gremija dobitnica je i nagrade Toni za najbolju ulogu u brodvejskom mjuziklu „Viz“ („The Wiz“). Di Di Bridžvoter je prva Amerikanka uključena u Visoki savet frankofonije. U proleće 2007, dobila je titulu Komandanta Reda umetnosti i književnosti Francuske (Comandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres).

 

Na beogradskom koncertu Di Di Bridžvoter će nastupiti u pratnji grupe koju je kritika ocenila kao ekipu više nego vrhunskih muzičara:

Povezana vest:  UDRUŽENA ALTERNATIVNA SCENA BEOGRADA NA DOČEKU NOVE 2015.

 

Edsel Gomez – klavir

Craig Handy – saksofon

Kenny Davis – bas

Lewis Nash – bubnjevi

 

Ulaznice za koncert Di Di Bridžvoter 03.jula na Summertime Festivalu 2010., prodaju se na blagajnama Sava Centra, Bilet servisa i Tiket sevisa po cenama od 1.500, 1.800 i 2.000 dinara