zoran_tosicSP JUŽNA AFRIKA

Tošić zadovoljan zbog CSKA, ali posvećen reprezentaciji

 

Fudbaler srpske reprezentacije Zoran Tošić rekao je danas u Johanesburgu da je zadovoljan potpisivanjem petogodišnjeg ugovora sa moskovskim CSKA, ali i da trenutno razmišlja samo o učešću Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

/Sada je lakše, ali ja sam uvek bio fokusiran samo na reprezentaciju. Znao sam da će ugovor doći pre ili kasnije, ali dobro je što se to desilo sada pa mogu potpuno da se koncentrišem na reprezentativne obaveze – rekao je Tošić izveštačima srpskih medija u Johanesburgu.

Osnovni motiv za transfer u Rusiju Tošić je pronašao u tome što se CSKA svake sezone bori za trofeje i uglavnom igra na evropskoj sceni.

Povezana vest:  Hargrivs spreman da zaigra posle godinu i po dana pauze

„Nisam imao prilike da se oprobam u evropskim takmičenja, osim one jedne sezone sa Partizanom. To je bio moj motiv. Želim da se borim za trofeje, da igram u Evropi – naveo je Tošić.

Vezni igrač je prolećni deo prošle sezone proveo na pozajmici u Kelnu, pošto u Mančester junajtedu nije uspeo da se izbori za mesto u timu.

-Da mogu da se još 100 puta vratim na početak karijere ponovo bih otišao u Mančester junajted. Mnogo sam napredovao tamo, na treninzima sam morao da dajem više nego što su moje objektivne mogućnosti da bih bio na nivou jednog Rajana Gigsa ili Vejna Runija. Ne znam da li bih na nekoj utakmici naučio toliko koliko na tim treninzima – dodao je 23-godišnji fudbaler.

Povezana vest:  Lajpcig pobedio Šalke i vratio se na prvo mesto na tabeli

Pre dolaska u novi klub i novu zemlju Tošić treba da pomogne reprezentaciji Srbije da nadoknadi izgubljeno na prethodnom duelu sa Ganom (0:1) i to u susretu sa Nemačkom, koja je u pobedi nad Australijom od 4:0 prikazala više nego bilo koja ekipa na Mundijalu.

-Nemamo razloga da ne verujemo u pobedu protiv Nemačke. U kvalifikacijama smo pokazali da možemo da igramo sa najboljim ekipama. Nemci jesu odigrali jednu perfektnu utakmicu, ali teško da će to da ponove. Mi, sa druge strane, nemamo šta da izgubimo – ocenio je Tošić, koji zbog igranja u Kelnu odlično poznaje Nemce.

Povezana vest:  El Vasl: Maradona časno postupio kada je napao navijače

-Lukas Podolski i Miroslav Kloze su me iznenadili dobrom igrom protiv Australije, jer nisu mali dobru sezonu. Ako budem dobio priliku da igram imaću problema sa bekovima, pošto je Filip Lam veoma ofanzivan, više je napadu nego u odbrani. Holger Badštuber na drugoj strani je malo defanzivniji. Moraćemo da razmislimo kako da se postavimo, biće potrebno više defanzive nas na krilima – ocenio je Tošić.