nikola_zigicSP JUŽNA AFRIKA

Nemci traže način da zaustave Žigića

 

Fudbalska reprezentacija Nemačke radi na pronalaženju načina da izoluje visokog napadača Srbije Nikolu Žigića i spreči ga da dodaje lopte saigračima u meču ova tima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Žigić je visok 202 centimetra, a Nemci su primetili da on često glavom dodaje lopte saigračima.

-Pažljivo smo razmatrali taj deo igre Srbije. Moraćemo da osvojimo te lopte poslate Žigiću – rekao je vezni igrač Sami Kedira.

Pomoćni trener „pancera“ Hansi Flik rekao je da je štoper tima Per Mertesaker dovoljno visok da parira Žigiću, koji će sledeće sezone igrati u Birmingemu.

Povezana vest:  Perez: Ostanak Bejla se ne dovodi u pitanje

-Naš štoper je osvojo sve visoke lopte protiv Australije, tako da smo u dobroj formi – rekao je Flik.

Mertesaker je visok 198 centimetara.

Nemačka je impresivno igrala u prvom meču šampionata, u kome je pobedila Australiju sa 4:0, dok je Srbija izgubila od Gane 1:0 i treba joj makar nerešeno ako želi da zadrži šanse da prođe grupu.

-To im je poslednja prilika da ostanu na turniru i moramo da budemo jako oprezni i koncentrisani. Ali, samouvereni smo. Australija nije merilo, a Srbija je jako dobra, njeni fudbaleri nastupaju u vrhunskim evropskim klubovima. Moraćemo da popravimo ono što smo radili protiv Australije i ubeđeni smo da možemo to da uradimo – rekao je Flik.

Povezana vest:  Partizan i Spartak bez navijača, Zvezda na Karaburmi

Defanzivac Holger Badštuber ocenio je da će Srbija biti opasna sada kada je priterana uza zid.

-Znamo koje igrače imaju, neki su iz Bundeslige. Dobro smo počeli, ali ovo će biti drugačija utakmica od one sa Australijom – rekao je Badštuber.

Kedira je rekao da će Nemačka morati brzo da „uđe u utakmicu“, kao što je učinila protiv Australije.

Povezana vest:  Blažević veruje da će se Prosinečki dokazati u Zvezdi

-Moraćemo stvarno da pazimo, biće motivisani i razigrani – rekao je Kedira, koji je preuzeo neke od dužnosti povređenog kapitena Mihaela Balaka i obično prenosi loptu napred.

Selektor Nemačke Joahim Lev upozorio je svoj tim da ne sme da se opušta posle ubedljivog početka turnira.

-Pogodio ih je poraz od Gane, ali imaju vrlo jak tim. Mogu da dominiraju i diktiraju tempo meča i moraju da pobede, što ih sve čini opasnim protivnikom – rekao je Lev.

Nemačka bi eventualnom pobedom nad Srbijom obezbedila plasman u drugu rundu.